GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Grega Videtič
Grega Videtič
0 16.08.2022 08:00:06

Zvočnik Huawei Sound Joy navdušil s svojo zmogljivostjo: Vse, kar imajo precej večji!

Huawei Sound Joy je zvočnik, ki vas bo hitro osvojil.

Dvotedenski dopust je bil kot nalašč za preizkus zvočnega veselja oziroma Sound Joyja, kot je svoj novi prenosni zvočnik poimenoval Huawei. Relativno majhna naprava, ki pa s skoraj 700 gramov teže jasno kaže svoje mišice. Zvočne mišice, da ne bo pomote.

Zvočnik Sound Joy je plod sodelovanja Huaweia in znanega francoskega podjetja Devialet, ki je pravi mojster v svetu akustike. To ni prvo sodelovanje pri zvočnih napravah Huawei, lahko pa iz prve roke potrdim, da so oboji skupaj naredili izjemno delo.

S ceno 149 evrov je to verjetno celo najcenejši zvočnik, ki nosi napis Devialet, saj se naprave francoskega podjetja prodajajo tudi za več tisoč evrov. A naj vas hitro pomirim, stari in znani pregovor 'malo denarja, malo muzike' v tem primeru ne drži. Daleč od tega.

Ne samo v notranjem prostoru, Sound Joy se je več kot odlično odrezal tudi na prostem, kjer se zvok med šumi vetra, prometa in mimoidočih hitro 'izgubi'. Test na dopustu v kampu ne bi mogel biti bolj primeren, zvok je navdušil tudi sosede. "Oči, ne tako na glas! Iz kampa nas bodo vrgli," je bil prvi vzklik najstnice, ko sem ji pokazal najnovejšo pridobitev. Moč iz dveh zvočnikov, ki se skrivata v notranjosti naprave, vas bo zagotovo prepričala, rešitev podjetja Devialet 'Push-Push' pa zagotavlja popolno odstranitev tresljajev, kar še posebej pride do izraza pri (naj)višji glasnosti, saj je zvok čist in brez nadležnega hreščanja. Tudi pri bolj nizkih tonih.

Osrednji zvočnik ima moč 20 vatov, za visoke tone pa poskrbi 10 vatni visokotonec. Kitajski tehnološki velikan ob vsem tem obljublja tudi vodoodpornost, v globini do treh metrov voda ne bi smela prodreti v notranjost naprave, če tam ne bo dlje do pol ure, kako zelo to drži, pa boste morali preizkusiti kar sami.

huawei sound joy 1

Upravljanje zvočnika je zelo enostavno, ko se poveže s telefonom, lahko glasnost naprave upravljate z dvema velikima tipkama na ohišju, poleg tega ne manjka tipka za premor oziroma play. Če želite, lahko zvočnik postavite horizontalno oziroma vertikalno, na zgornji strani pa je tudi večbarvna LED luč, ki zvočnik naredi bolj dinamičen in privlačen za oko. Ob tem svetlobni dodatek ni zgolj za okras, na takšen način lahko spremljate tudi napredek pri posodobitvi programske opreme, jakost zvoka in nivo baterije.

Prek aplikacije AI Life si zvočnik lahko nastavite po svojih lastnih željah, med drugim vam ponudi tri različne zvočne učinke, seveda pa si lahko naredite popolnoma svojega in ga prilagodite svojemu okusu. Tudi glede na to, kaj v tistem trenutku poslušate. Ob gledanju vaših najljubših resničnostih oddaj in pri poslušanju podkastov bodo nastavitve drugačne, kot pa pri poslušanju glasbe. Vse to je zelo preprosto spreminjati, potrebnih bo le nekaj klikov na telefonu.

Seveda Huawei v zvočnik ni pozabil vgraditi mikrofona, ker pomeni, da se lahko brez težav pogovarjate tudi prostoročno, ob tem pa ne gre zanemariti dejstva, da boste osebo na drugi strani slišali jasno in glasno, ob tem pa bo ta ista oseba enako slišala tudi vas.

Kaj pa baterija? Tudi ta vas ne bo razočarala. Huawei je v zvočno postajo vgradil baterijo kapacitete 8800 mAh, ker je ogromno. V dveh tednih ga sploh nisem polnil, pa smo ga poslušali vsak dan. Baterija naj bi sicer zadoščala za 26 ur predvajanja glasbe, podpira pa super hitro polnjenje (40 W), kar pomeni, da ga boste v zgolj desetih minutah napolnili za eno uro predvajanja glasbe.

huawei sound joy 2

huawei sound joy 4

Članki iz rubrike