evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ou
ou
0 25.03.2022 14:31:30

Zemlja, naš planet, to je Kompasov svet

Vseslovenski dan sajenja medovitih rastlin.

Turistično podjetje Kompas d.o.o. je pristopilo k pobudi Čebelarske zveze Slovenije in k vseslovenskemu dnevu sajenja medovitih rastlin.

Dan sajenja medovitih rastlin, s pobudo Čebelarske zveze Slovenije celotnemu svetu, da pristopi k projektu, se bo odvijal vsako zadnjo soboto v mesecu marcu, letos torej 26. marca. S sajenjem medovitih rastlin se čebelam in drugim opraševalcem zagotovi več hrane, da lažje preživijo zimo in naslednjo pomlad spet opravljajo svojo glavno funkcijo - opraševanje.

Čebele ljubijo sončnice, ki so kot majhna sonca na zemlji. Vsi zaposleni v Kompasu so prejeli zavitek s semeni sončnic in z vabilom, da jih posejejo na vrtu ali v balkonsko korito ali kjerkoli v naravi, da bodo zrasle, zacvetele ter s svojimi čudoviti cvetovi vabile čebele, čmrlje in druge opraševalce.



V Kompasu se zavedajo odgovornosti do skupnosti, kulture in turizma, ki jo imajo na področju varovanja okolja, zato je trajnostni turizem njegova temeljna usmeritev. Sprejemajo izziv biti okolju prijazno in družbeno odgovorno podjetje, ki sooblikuje prihodnost turizma. Dali so tudi zaobljubo drevesom, se povezali s Treecelet in se zavezali, da bodo v letu 2022 posadili 5000 medovitih dreves.

V Kompasu pravijo, da vidijo vsako posamezno drevo, ki je neskončno pomembno, in vidijo gozdove, ki so pljuča zemlje, zato potujejo modro in varujejo zeleno.

Svet je lep, varujmo ga!

Značke: kompas, čebele, planet

Članki iz rubrike