oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

ou
ou
0 26.01.2022 10:08:02

Addiko banka je v leto 2022 vstopila v dobrodelnem duhu

Donacija Addiko banke ZPM Ljubljana Moste-Polje
Zaposleni v Addiko banki so ponovno odprli svoja srca ter se izkazali z dvema večjima dobrodelnima akcijama v okviru programa Addiko Cares.

Konec preteklega leta so zaposleni v Addiko banki zbirali finančna sredstva za programe društva za izboljšanje pogojev za rojstva zdravih otrok Slojenčki. S skupnimi močmi so zbrali 1.000 EUR. Da zaposleni v Addiko banki niso tipični bančniki pa so dokazali tudi z zbiranjem oblačil, igrač in knjig za otroke iz socialno šibkejših družin. V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste-Polje so tako poskrbeli, da bo leto 2022 prijetnejše za vse.

Programi društva Slojenčki želijo dojenčkom omogočiti varnejši in prijetnejši prihod na svet na način, da slovenskim porodnišnicam preko donacij zagotavljajo ustrezno opremljenost, oskrbo in storitve. Zaposleni v Addiko banki so za društvo Slojenčki zbrali 1.000 EUR in tako pomagali okrepiti dejavnosti na področju zdravstvenega varstva, kot so zagotavljanje dodatne opremljenosti slovenskih porodnišnic ter ozaveščanje nosečnic ter bodočih staršev in staršev o načrtovanju družine, starševstva in pripadajočih pravicah. Donacijo sta sprejela izr. prof. dr. Tul Mandić Nataša, dr. med., spec. gin. in por., predsednica Slojenčkov, in dr. Aleksander Merlo, direktor porodnišnice Postojna, kjer ima društvo svoj sedež.


Če v preteklem prazničnem času otrok iz socialnih šibkejših družin niso obiskali pravljični dobri možje, so to delo z veseljem prevzeli zaposleni v Addiko banki. V času novoletno-božičnih praznikov so v Addiko banki stopili skupaj in v sodelovanju z ZPM Ljubljana Moste-Polje poskrbeli za darila za otroke v stiski z željo, da jim bodo ta na obraz priklicala nasmeh.

Tradicionalno zbiranje oblačil, igrač in knjig v sodelovanju z ZPM Ljubljana Moste-Polje in donacija projektu Slojenčki sta potekali v okviru projekta korporativne družbene odgovornosti Addiko Cares, ki zaposlenim v Addiko banki omogoča, da ostajajo zvesti humanitarni dejavnosti.

S projektom Addiko Cares Addiko banka vzdržuje svojo vpetost v družbo z družbeno odgovornim ravnanjem na celotnem slovenskem trgu.

Galerija
Značke: addiko, cares

Članki iz rubrike