Zvone Černač Svet24.si

Zaradi odločitve ministrov občine ob 16 ...

princ harry, meghan markle Svet24.si

Meghan Markle ima izgovor, da se ne vrne več na ...

pct, pct potrdilo, covidno potrdilo Svet24.si

Morajo inšpektorji res med goste v času ...

tito pacient ukc lj wiki Reporter.si

Ostarelemu Titu naj bi menjali kri - so ga pokonci...

janez jansa blaginja pl Necenzurirano

Ne zaradi opozicije, vaše neto plače ne bodo ...

suzana perman sinkova ročica Njena.si

'S Suzano sva zelo vesela najinega malega čudeža...

slovenija crna gora Ekipa24.si

BLAMAŽA! Slovenci niso splezali prek Črne gore, ...

eu
eu
0 13.01.2022 15:40:52

DRAMA v Črni gori, KOKAIN našli med bananami! Vpletena nekdanji predsednik Olimpije in prvi mož KK Budućnost?

Odjeknila je bomba, ves Balkan je skočil na noge. Skoraj pol tone kokaina so skrivale banane v zabojih z napisom - Derby.

Črnogorska policija je v luki Bar odkrila okoli 400 kilogramov belega prahu, za katerega sumijo, da gre za kokain. Odkrili so ga v zabojih z bananami, na katerih je logotip podjetja Derby, ki je v lasti slovenskega poslovneža Izeta Rastoderja, nekdanjega predsednika NK Olimpija, je poročal portal N1info.si.

kokain derby
Facebook/Prava Crna gora


Pošiljka kokaina naj bi bila namenjena podjetju Voli, največji verigi trgovin v državi, ki združuje več kot 2200 zaposlenih in ima 18-odstotni delež na tržišču. Črnogorski cariniki so prepovedano pošiljko odkrili pred dvema dnevoma v luki Bar, o tem pa so takoj obvestili policijo in specialno državno tožilstvo. Pristojni so jim naročili, naj pošiljko spustijo naprej, da bi ugotovili, komu je namenjena, nato pa so policijo poklicali zaposleni iz podjetja Voli, ki so med bananami našli pošiljko drog, ob sklicevanju na neuradne vire poroča črnogorski časnik Vijesti.

Po njihovih informacijah je pošiljka banan v Bar prispela 2. januarja, šlo pa je za naročilo "podjetja črnogorskega državljana, ki že več let živi in posluje v Sloveniji", navaja časnik Vijesti. Pošiljka je bila nato za pregled in pretovor na vrsti 11. januarja.


Časnik je objavil tudi fotografije več paketkov, na katerih je napisano S.R.B. in R.S.B. Slike sumljive pošiljke pa je v četrtek na Facebooku objavila tudi politična stranka Prava Crna Gora in na njih je videti zabojčke z logotipom podjetja Derby.

Stranki naj bi te fotografije poslal eden od zaposlenih podjetja Voli. Direktor tega podjetja je znani črnogorski poslovnež Dragan Bokan, nekateri politiki pa so zahtevali njegovo aretacijo, poroča N1.

Bokan, eden najbogatejših Črnogorcev in dober prijatelj predsednika Črne gore Mila Đukanovića, je kontroverzni predsednik košarkarskega kluba Budućnost iz Podgorice, ki se je v zadnjih letih z izdatnimi finančnimi vložki zavihtel med boljše klube v regiji.

Zanimivo, črnogorski mediji poročajo, da naj bi Bokan v zadnjih mesecih od policije in carine večkrat zahteval natančno kontrolo pošiljk, ki so namenjene podjetju Voli. Domnevno je celo ponudil pomoč pri nakupu 'skenerjev'. Obenem si je krčevito prizadeval, da ga mediji ne bi obtoževali za trgovino s kokainom.

Značke: kokain, črna-gora

Članki iz rubrike