Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 03.11.2021 15:54:11

Huawei Watch 3 Pro: na počitnice brez polnilca, premijski design in prvič Harmony OS

Čeprav se sedaj večina Huawei pozornosti vrti okoli telefona Huawei nova 9 in smo na evropski predstavitvi že videli najnovejšo različico ure Watch GT3 je nam šele sedaj uspelo v test prevzeti uro, ki je bila pravi hit letošnjega poletja. Morda to sploh ni tako napak, kajti trenutna cena je naravnost odlična. Manjša različica ob nakupu na spletu stane manj kot 400 €, večja, katero v testu smo imeli, pa je vaša že za nekaj manj kot 450 €.

Ura Huawei Watch 3 Pro je prva nosljiva naprava s sistemom Harmony OS, in čeprav ohranja prednosti Huawei Watch GT, prinaša tudi pamet, z namestiljivimi aplikacijami, podporo za eSIM in elegantnim novim vmesnikom. Huawei Watch 3 Pro je prva pametna ura s temperaturnim senzorjem, glasovnim pomočnikom in 16 GB prostora za shranjevanje. Čeprav je treba narediti še nekaj izboljšav programske opreme in je podpora za iOS omejena, je Huawei Watch 3 Pro (48 mm premera) solidna pametna ura, ki izgleda odlično in vsebuje veliko odličnih funkcij.

Gladko delovanje vmesnika
Uri ( tu pomislimo še na nekoliko manjšo Watch 3, ki je sicer nismo preskušali) sta prvi Huaweievi napravi katerima je izdelovalec namenil operacijski sistem Harmony OS. Uporabniški vmesnik je delno prilagojen aplikacijam, le te lahko pregledujete kot grozd ali seznam, medtem ko so menijska struktura in zasloni s prikazom zbranih podatkov podobni onim, ki so jih vajeni uporabniki družine naprav GT. Huawei ne izda, kateri procesor je vgrajen v uro, toda občutki so dobri. Delovanje uporabniškega vmesnika je namreč gladko, medtem ko so odzivi izredno hitri.

huawei ura 1

Oblikovanje in zaslon
Huawei je postal zelo dober pri izdelavi nosljivih naprav, le te dajejo prestižen videz klasičnih ur. Veliki, drzni, okrogli obrazi, skromni okvirji in gumbi na desni strani. Pri Huawei Watch 3 Pro ti gumbi vključujejo znano vrtljivo krono s pomičnim kolescem podobno kot Apple Watch.

Svetel in oster AMOLED zaslon Huawei Watch 3 Pro omogoča enostavno gledanje na prostem tudi pri neposredni sončni svetlobi. Samodejna svetlost in zaslon s frekvenco 60 Hz omogočata, da se pomikanje in meniji zdijo zelo odzivni. 1,43-palčna plošča AMOLED z ločljivostjo 466 x 466 izstopa po kakovosti, medtem, ko se po ukrivljenem steklu s prstnim pomikom zelo udobno pomikate med miniji.

Titanovo ohišje deluje privlačno. Zaradi tega je še posebej odporen na padce, praske in vremenske razmere – zlasti v težjih pogojih. Prav tako je vodoodporen, zato je idealen za tek na prostem ali spremljanje vaše plavalne zmogljivosti.

Vsestransko beleženje dejavnosti in spremljanje zdravja
Z več kot 100 različnimi športnimi in vadbenimi načini bo ura zadovoljila večino rekreativnih športnikov. Zahtevnejši rekreativci in vrhunski športniki pa bodo pogrešali možnost povezave dodatnih tipal, kot sta pas za merjenje srčnega utripa in tipalo za merjenje moči pritiska na pedal kolesa. Enako je na strani skrbi za zdravje. Poleg rednega in natančnega spremljanja srčnega utripa, ravni stresa, kakovosti spanje in nasičenosti krvi s kisikom (SpO2) imata novi uri še tipalo za merjenje temperature kože. Ni sicer enakovredno merjenju telesne temperature, kajti na površini kože je temperatura v normalnih razmerah med 33,5 in 36,9 stopinje Celzija. Odvisno kje jo merite. Toda tudi ta podatek lahko kaže na povišano telesno temperaturo. Vse omenjene fiziološke znake ura meri ves čas, 24 ur na dan in 7 dni v tednu, medtem ko je natančnost meritev na ravni nosljivih naprav z optičnim tipalom srčnega utripa.

huawei ura 4

Seznanjanje pametne ure s telefonom je preprostejše, če je ta Huaweiev. Drugače pa se znajo stvari zaplesti. Ker Huawei zaradi ameriške blokade ne more nadgraditi aplikacije Zdravje (Health) v Googlovi trgovini Play, je najprej treba namestiti trgovino AppGallery in nato iz nje še aplikacijo, ki je nujna za povezovanje obeh naprav. Zmoti tudi da, čeprav ima ura tipalo zračnega pritiska (barometer), lahko do podatkov pridete le prek aplikacije v pametnem načinu delovanja, medtem ko te možnosti v načinu podaljšanega delovanja ni.

Naj jo kupim?
Če želite elegantno pametno uro je to pravi izbor. Čeprav je Watch 3 Pro morda na nekoliko večji strani, je še vedno videti fantastično za vsakodnevno nošenje, pasove pa je mogoče enostavno zamenjati, ko jo želite uporabiti za plavanje ali telovadnico. Število vaj, ki jih je mogoče slediti, je impresivno, funkcionalnost eSIM pa pomeni, da lahko med tekom nosite uro, ne da bi vzeli s seboj telefon. (ta storitev je odvisna tudi od podpore operaterjev). S petimi dnevi življenjske dobe baterije ob redni uporabi, Watch 3 Pro res ustreza za vsakodnevno sledenje in uporabo v fitnesu, če uporabljate način za varčevanje z baterijo pa uro brez polnilca lahko odnesete na več kot 2 tedenske počitnice brez skrbi.

Značke: huawei, ura, watch

Članki iz rubrike