stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ou
ou
96 23.07.2021 07:15:10

Bi Bojan TOKIĆ prepustil nošenje slovenske zastave Luki DONČIĆU?! Njegov odgovor je presenetil mnoge ...

Martin Metelko
Ob 13. uri se bodo s slovesnostjo tudi uradno začele olimpijske igre v Tokiu.

Z današnjo uvodno slovesnostjo bo japonski cesar Naruhito v Tokiu uradno odprl olimpijska tekmovanja. Poletne olimpijske igre Tokio 2020, ki jih je koronska pandemija preložila za leto dni, težko pričakuje blizu 11.000 športnikov. Ta se bodo za odličja borili do 8. avgusta, med njimi tudi 54 Slovencev z nekaj favoriti za odličja.

Na otvoritveni slovesnosti bosta slovensko zastavo nosila Bojan Tokić in Eva Terčelj. Prav izbor pa je še posebej na družbenih omrežjih dvignil kar nekaj prahu. Mnogi so namreč prepričani, da bi moral zastavo nositi nekdo od trojice Luka Dončić, Tadej Pogačar ali Primož Roglič, saj so to trenutno trije najbolj prepoznavni slovenski športniki, ki bodo nastopili na olimpijskih igrah.

bojan tokic
Bojan Tokić
alesfevzer.com



O tej debati je spregovoril tudi 40-letni Tokić. V pogovoru za Sportal je med drugim odgovoril na vprašanje, koga bi on izbral, če bi imel to možnost: "Sebe! Ha ha … Poglejte, zastave ne nosi vedno tisti, ki je najboljši ali najbolj priljubljen. Tu sem najstarejši. Kapetan. Četrtič sem na OI. Mnogi so od mene mlajši tudi 20 let. Verjamem, da bodo tudi oni imeli možnost, da v prihodnje popeljejo Slovenijo v olimpijsko areno. Vsekakor pa ne bi bil jezen, če bi zastavo nosil kdo drug. Luka Dončić, Primož Roglić ali Tadej Pogačar? V tem primeru bi dejal, da je izbor povsem normalen in pričakovan. Toda kapetan ni vedno tisti, ki zabija največ golov."

Članki iz rubrike