prazna denarnica, Svet24.si

Inflacija je zagotovo tukaj; cene bodo rasle vsaj ...

dominik branimir bilobrk Svet24.si

Je pogrešani 24-letnik poskušal preplavati ...

amaro erbus 1 Svet24.si

Skupaj sta odraščala, prijateljstvo pa kronala z...

brecelj hojs pl Reporter.si

Podel napad SDS na Erika Breclja: kirurg, ki ...

ivan kenda-pl Necenzurirano

Dopoldne je šef občinske uprave, popoldne dela ...

Mojca Mavec Odkrito.si

Mojca Mavec - Opa, kakšne noge!

zahovic mm Ekipa24.si

ZLATKO ZAHOVIĆ o razmerah v LJUDSKEM VRTU: Da, z ...

ou
ou
96 23.07.2021 07:15:10

Bi Bojan TOKIĆ prepustil nošenje slovenske zastave Luki DONČIĆU?! Njegov odgovor je presenetil mnoge ...

Martin Metelko
Ob 13. uri se bodo s slovesnostjo tudi uradno začele olimpijske igre v Tokiu.

Z današnjo uvodno slovesnostjo bo japonski cesar Naruhito v Tokiu uradno odprl olimpijska tekmovanja. Poletne olimpijske igre Tokio 2020, ki jih je koronska pandemija preložila za leto dni, težko pričakuje blizu 11.000 športnikov. Ta se bodo za odličja borili do 8. avgusta, med njimi tudi 54 Slovencev z nekaj favoriti za odličja.

Na otvoritveni slovesnosti bosta slovensko zastavo nosila Bojan Tokić in Eva Terčelj. Prav izbor pa je še posebej na družbenih omrežjih dvignil kar nekaj prahu. Mnogi so namreč prepričani, da bi moral zastavo nositi nekdo od trojice Luka Dončić, Tadej Pogačar ali Primož Roglič, saj so to trenutno trije najbolj prepoznavni slovenski športniki, ki bodo nastopili na olimpijskih igrah.

bojan tokic
Bojan Tokić
alesfevzer.comO tej debati je spregovoril tudi 40-letni Tokić. V pogovoru za Sportal je med drugim odgovoril na vprašanje, koga bi on izbral, če bi imel to možnost: "Sebe! Ha ha … Poglejte, zastave ne nosi vedno tisti, ki je najboljši ali najbolj priljubljen. Tu sem najstarejši. Kapetan. Četrtič sem na OI. Mnogi so od mene mlajši tudi 20 let. Verjamem, da bodo tudi oni imeli možnost, da v prihodnje popeljejo Slovenijo v olimpijsko areno. Vsekakor pa ne bi bil jezen, če bi zastavo nosil kdo drug. Luka Dončić, Primož Roglić ali Tadej Pogačar? V tem primeru bi dejal, da je izbor povsem normalen in pričakovan. Toda kapetan ni vedno tisti, ki zabija največ golov."

Članki iz rubrike