Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ou
ou
1 21.07.2021 12:00:22

Kaj se danes dogaja z dečkom, ki je ZDRUŽIL SLOVENIJO? Tukaj so najnovejše informacije!

Twitter / Dallas News
Zgodba, ki jo je leta 2019 pomagal napisati cel narod, se je v zgodovino države zapisala z zlatimi črkami. Mladi družini iz Primorske smo Slovenci povsem spremenili življenje.

Saj se spomnite prikupnega dečka Krisa Zudicha iz Kopra, kajne? Slednji je za svojo bolezen, spinalno mišično atrofijo, potreboval dva milijona evrov vredno zdravilo zolgensma. Starša Ana in Matteo sta ob znesku obnemela in si nista mogla predstavljati, kje bodo dobili toliko denarja. Na pomoč jima je priskočila celotna Slovenija, pomagali so tudi številni slovenski športniki.


Deček je nato odpotoval v ZDA, kjer je prejel potrebno zdravljenje, številne pa seveda zanima, ali je zdravilo, ki ga je Kris prejel konec leta 2019, tudi dejansko pomagalo. Odgovor je: da! "Kris je povsem nov deček. Na njegovem obrazu je še vedno isti nasmeh, kot ga je nosil prej, a hkrati je vse drugače. Še vedno je razigran, z navihano frizuro. Danes govori, pravzaprav neprestano nekaj čeblja, in to ne samo slovensko, ampak ker smo iz obmejnega pasu, tudi italijansko, rad posluša in prebira pravljice. Diha povsem samostojno in sedi že skoraj brez opornice. Tudi pri požiranju hrane nima več takih težav kot poprej. To so res ogromni premiki," vesela sporoči Larisa Štoka, predsednica Palčice Pomagalčice, ki je organizirala več kot uspešno dobrodelno akcijo.

"Deček z družino živi povsem novo življenje. Zelo dobro se spomnim, kako je bilo z njim, preden je odšel v Ameriko, in kako je danes. To je neprimerljivo. Tako imajo zdaj mamica Ana, očka Matteo in njun Kris že bolj običajno družinsko življenje. Lahko kam gredo, na kakšen izlet. Malček, ki ima že tri leta, zelo rad riše in tudi komunicira prek slik, ki jih ustvari. Tudi to je njegov način sporočanja. Sicer pa obožuje konjičke, posebno rad se guga, in kar je najlepše, ker so njegove nogice toliko bolje, se lahko zdaj poganja kar sam. Potiho upam, da bo kmalu naredil tudi prve samostojne korake," je za Svet24 med drugim razkrila Larisa.

Značke: kris, slovenija

Članki iz rubrike