klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

pr
pr
0 13.07.2021 16:34:50

BASF odprl tekmovanje za financiranje rešitev zagonskih podjetij in inovatorjev

BASF
 BASF Innovation Hub je namenjen startupom in inovatorjem, ki se ukvarjajo s čisto energijo, trajnostnim kmetijstvom in krožnim gospodarstvom  Lokalna faza tekmovanja se prične danes in traja do 15. septembra, nato bo organiziran finale  Tekmovanje poteka v 11 državah srednje in južne Evrope, med katerimi je tudi Slovenija


Vodilna evropska sila na področju raziskav in razvoja ter največje svetovno kemično podjetje BASF pričenja s projektom BASF Innovation Hub, ki bo združil zagonska podjetja in inovatorje iz kar 11 držav srednje in južne Evrope, vključno s Slovenijo. Osrednja tema letošnjega tekmovanja so rešitve, ki neposredno ali posredno prispevajo k uresničevanju stebrov zelene agende – čisti energiji, trajnostnemu kmetijstvu in krožnemu gospodarstvu.
»Škodljivi vplivi na okolje in podnebne spremembe v zadnjih desetletjih so postali velik izziv za ves svet. Zaradi tega so si evropske države postavile cilj, da postanejo prvi podnebno nevtralni blok držav doslej. Evropska komisija je med drugim sprejela zeleni dogovor kot sklop ukrepov za dosego trajnostnega gospodarstva, na nas pa je, da podpremo rešitve, ki bodo to omogočile. Tekmovanje Innovation Hub je le eden od načinov, da podpremo zeleni načrt,« je povedal Simon Franko, direktor BASF-a v Sloveniji, Srbiji in na Hrvaškem.

Prijave za BASF Innovation Hub se pričnejo danes in trajajo do 15. septembra do polnoči. V prvi fazi tekmovanja bo žirija izbrala najboljšo idejo iz Slovenije, Srbije, Bosne in Hercegovine in Hrvaške. Zmagovalna ideja bo nato novembra sodelovala v velikem finalu BASF Innovation Hub, skupaj z najuspešnejšimi rešitvami iz drugih držav.


Zmagovalec lokalnega tekmovanja osvoji 2.500 evrov, najboljša ideja regijske faze pa 5.000 evrov.
Finančno podporo lahko prejmejo tako posamezni inovatorji kot startup ekipe do pet članov, osnovni pogoj za sodelovanje pa je, da prijavljena ideja neposredno ali posredno prispeva k ustvarjanju rešitev za čisto, zanesljivo in cenovno dostopno energijo, rešitev za trajnostno kmetijstvo in/ali rešitev, ki omogočajo prehod na krožno gospodarstvo.

Franko opozarja, da je pomanjkanje sredstev pogosto glavni razlog, da se posamezne ideje nikoli ne uresničijo, in poudarja, da želi BASF vsaj malo podpreti startupe in inovatorje: "Izhodišča zelene agende so zelo široka, zato verjamemo, da bodo mnogi inovatorji ugotovili, da njihova ideja ustreza pogojem natečaja. Ne glede na to, ali gre za izolatorje za povečanje energetske učinkovitosti, aplikacije, ki bodo optimizirale porabo vode pri zalivanju poljščin in električne energije v hišah in stanovanjih, sodobne rešitve za zmanjšanje plastičnih odpadkov ali popolnoma revolucionarna rešitev – BASF bo zagotovil finančno podporo za razvoj najboljše ideje,« je še izpostavil Franko.

Dodatne informacije o natečaju, pogojih in načinu prijave so na voljo na spletni strani www.join-innovationhub.com.

Značke: basf, tekmovanje

Članki iz rubrike