Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
0 27.05.2021 11:28:05

Živeti z boleznijo tisočerih obrazov

Fotografija je simbolična
Arhiv
Ste se kdaj vprašali, zakaj se multipli sklerozi (MS) reče bolezen tisočerih obrazov? Mravljinčenje, otopelost in šibkost okončin, izguba vida in vrtoglavica so eni izmed najbolj pogostih simptomov MS. Prav zaradi raznolikosti simptomov in mnogovrstnih razpletov diagnoze bolezen tudi imenujemo bolezen tisočerih obrazov.

Kljub temu, da je eden od možnih potekov bolezni trajna invalidnost, je življenje z MS vseeno lahko lepo in aktivno. To tudi dokazujeta zgodbi Maje in Joška. Maja je prve znake opazila pri 19. letih in jebila sprva zelo prestrašena. Sedaj pravi, da je MS njena prijateljica, s katero se borita z roko v roki. Največjo srečo ji prinašata njena otroka, na svoje življenje pa gleda zelo pozitivno. Joško je za svojo diagnozo izvedel pri 45. letih. Je redno zaposlen, svoj prosti čas pa najraje posveča sprehodom in druženju s prijatelji. Njegov življenjski moto, po katerem živi, je »zame ni ovir«.

biogen_300x250

Podporo bolnikom z MS še posebej izkazujemo 30. maja. Na ta dan praznujemo svetovni dan multiple skleroze in ozaveščamo o njenih simptomih. Le s hitrim prepoznavanjem zgodnjih simptomov poskrbimo, da bo zdravljenje lahkoupočasnilo sam potek bolezni.

Več informacij o bolezni, njenih simptomih, in življenju z multiplo sklerozo lahko najdete na spletni strani: www.multipla-skleroza.si.

Članki iz rubrike