Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ue
ue
0 27.05.2021 10:22:10

Vsi se zgražajo: Janševa desna roka s sramotnim napadom na ŠPORTNIKE, obtožil jih je VANDALIZMA!

www.alesfevzer.com
Zapis, nad katerim se zgraža celotna Slovenija.

Po koncu finalne tekme pokala Spar, v katerem so slavili košarkarji novomeške Krke, je sledil prizor, ki za športne navdušence ni nič nenavadnega ali posebnega. Najboljši igralec zaključnega turnirja Luka Laportnik je namreč odrezal mrežico s koša, ki jo je ekipa odnesla domov kot spomin na velik uspeh. V košarki je to tradicija na vseh ravneh  od nižjih lig pa vse do finala lige NBA.


Nato pa je sledilo zgražanje malodane celotne države. Državni sekretar in desna roka Janeza Janše Božo Predalič je namreč rezanje mreže označil kot vandalizem! "Nekoč so nas učili, da naj bodo športniki naš vzor. Poznali smo celo izraz športno vedenje, športna poteza ... Danes je očitno drugače, kot kaže, so 'ta glavni', če javno uničujejo športne rekvizite in delajo škodo. Kako nam bodo to predstavili – kot upor, protest ali vandalizem?" je na Twitterju zapisal Predalič, ki je medtem vse skupaj izbrisal, a dokaz njegovega zapisa je ostal in se širi na družbenih omrežjih.

Ko so ga na 24ur poklicali za odziv, zadeve ni želel komentirati, v pisnem odzivu pa je pojasnil: "Državni sekretar Božo Predalič se zaveda, da gre za stari običaj v košarki, kljub temu pa si pridržuje pravico do osebnega mnenja."

Članki iz rubrike