Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sta
sta
0 22.04.2021 19:37:32

Rusi bodo na OI namesto himne poslušali Čajkovskega

Ruski olimpijski komite je sporočil, da bodo na olimpijskih igrah v Tokiu ob zmagah ruskih športnikov namesto ruske himne tekmovalcem iz te države predvajali del skladbe skladatelja Petra Iliča Čajkovskega, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zaradi dopinške kazni oziroma prepovedi nastopanja na mednarodnih tekmovanjih ruski športniki in ekipe v Tokiu ne bodo smeli uporabljati nacionalnih simbolov in oznak svoje države, prav tako pa ob morebitnih osvojenih zlatih medaljah v čast zmagovalcem ne bodo zavrteli ruske himne.

Danes je ruski olimpijski komite sporočil, da je krovna olimpijska organizacija (Mok) potrdila njihov izbor alternativne skladbe za takšne priložnosti. Namesto himne so Rusi izbrali del Koncerta za klavir in orkester št. 1 Čajkovskega.



"Težak proces prilagajanja in potrditev je končan. Naši športniki bodo imeli identiteto, čeprav brez napisov jih boste zlahka prepoznali. Zdaj smo izbrali še glasbeno podlago za podelitve," je ob tem dejal Stanislav Pozdnjakov, predsednik ruskega olimpijskega komiteja.

Že prejšnji teden so Rusi predstavili tudi letošnjo olimpijsko kolekcijo oblačil, ki je brez simbolov, a vseeno v prepoznavnih ruskih barvah deli, modri in rdeči.

Značke: olimpizem, rusija, mok

Članki iz rubrike