jerca zajc sustersic Dobra karma

Leto dni po težki ločitvi lepa voditeljica ...

1_lara komar Svet24.si

Lara Komar o lepotnih operacijah in botoksu ni ...

aleksandra pivec bobo (3) Reporter.si

Aleksandra Pivec prepričana, da se Jože P. ...

norka, danska, koronavirus Svet24.si

FOTO: Na Danskem norke »vstajajo od mrtvih,« ...

dom danice vogrinec, dso, dom starejših Necenzurirano

Kdo bo odgovarjal za tragično bilanco epidemije

Angelina Jolie Odkrito.si

Rasiste razbesnel najnovejši Angelinin film

tanja-žagar, pecivo Odkrito.si

Je Tanja Žagar obupala?

STA
STA
0 13.11.2020 13:49:44

Ukrepi še strožji ... Kaj pa vrhunski ŠPORT? In rekreacija? Tukaj imate vse, tu so podrobnosti ...

Predsednik vlade Janez Janša.
Twitter/Vlada RS
V okviru vladnih zaostritev ukrepov za omejevanje novega koronavirusa za naslednjih 14 dni bodo veljala podobne omejitve, kot so bile v času ustavitve dejavnosti v prvem spomladanskem valu epidemije, je dejal minister za zdravje Tomaž Gantar ter dodal, da bodo športne dejavnosti v zaprtih prostorih dovoljene le poklicnim športnikom.

Glede na izjavo ministra Gantarja in na objave v uradnem listu bo poklicni šport, tako kot gospodarske dejavnosti, v močno omejenem obsegu deloval naprej po odloku za omejitev športnih dejavnosti iz oktobra, ki so bile podaljšane prejšnji teden.

"Za vse druge aktivnosti v zaprtih prostorih je v tem obdobju predvidena omejitev," se je na vladni četrtkovi popoldanski novinarski konferenci ob pojasnjevanju ukrepov in vzrokov za njihov sprejem športa dotaknil Gantar.


Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je dejal, da tudi zbiranje do šest ljudi, kot je veljalo v dosedanji omejitvi, od polnoči naprej ni več dovoljeno, razen če gre za isto družino ali skupno gospodinjstvo. To tako velja tudi za rekreacijo, ki je pod temi pogoji dovoljena le v okviru občine bivanja.

V odloku, s katerim je bil oktobra dovoljen tekmovalni vrhunski šport, je bil popravljen le del, ki se dotika rekreacije. Dovoljeni so treningi in tekme brez gledalcev, a ne za vse registrirane športnike in na vseh ravneh tekmovalnih sistemov.


Le na tekmah najvišjega državnega razreda ter na mednarodni ravni so dovoljeni treningi in tekme športnikom olimpijskega razreda, teh je po podatkih Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) 49, svetovnega (144), mednarodnega (366) in perspektivnega razreda (693) ter poklicnim športnikom. Slednjih je po razvidu ministrstva, pristojnega za šport, okrog 500.

Vsi omenjeni morajo biti starejši od 15 let in morajo biti vpisani v razvid poklicnih športnikov pri ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

V kolektivnih športnih panogah so dovoljena tekmovanja najvišje ravni nacionalnega, regionalnega, mednarodnega oziroma evropskega tekmovanja le v hokeju na ledu, košarki, nogometu, odbojki in rokometu.

V individualnih športnih panogah je dovoljeno izvajanje državnih članskih prvenstev in mednarodnih športnih prireditev, kot so svetovno in evropsko prvenstvo ter svetovni pokal.

Članki iz rubrike