jerca zajc sustersic Dobra karma

Leto dni po težki ločitvi lepa voditeljica ...

1_lara komar Svet24.si

Lara Komar o lepotnih operacijah in botoksu ni ...

aleksandra pivec bobo (3) Reporter.si

Aleksandra Pivec prepričana, da se Jože P. ...

norka, danska, koronavirus Svet24.si

FOTO: Na Danskem norke »vstajajo od mrtvih,« ...

dom danice vogrinec, dso, dom starejših Necenzurirano

Kdo bo odgovarjal za tragično bilanco epidemije

Angelina Jolie Odkrito.si

Rasiste razbesnel najnovejši Angelinin film

tanja-žagar, pecivo Odkrito.si

Je Tanja Žagar obupala?

ou
ou
7 11.11.2020 07:20:56

Oglasil se je JANEZ JANŠA, ki je odgovoril na oster poziv SLOVENSKIH ŠPORTNIKOV in jim sporočil TOLE!

Predsednik vlade Janez Janša.
Twitter/Vlada RS
Oglasil se je Janez Janša.

V torek so slovenske športne zveze, združenja in klubi na predsednika vlade naslovile pismo, v katerem ga pozivajo, naj vlada pred sprejemanjem novega svežnja ukrepov za blaženje posledic epidemije novega koronavirusa ne pozabi na slovenski šport in športnike ter sprejme konkretne ukrepe za rešitev slovenskega športa.

"Spoštovani predsednik vlade g. Janez Janša, športne organizacije smo in bomo vseskozi odgovorno in aktivno sodelovale pri spoštovanju ukrepov za omejitev širjenja koronavirusa. Brez zadržkov smo tudi izrazili podporo Vladi Republike Slovenije ob sprejemu ukrepov, ki so vsaj v določeni obliki omogočili minimalno delovanje športa v Sloveniji. V luči sprejemanja novega paketa ukrepov za blaženje posledic epidemije sars-cov-2 (covid-19) (PKP6) pa moramo opozoriti, da šport ne sme biti izpuščen," je zapisano v pismu, ki ga je kot prvi podpisal predsednik OKS Bogdan Gabrovec.

Na odgovor Janeza Janše ni bilo treba dolgo čakati. Oglasil se je, kakopak, prek Twitterja in slovenskim športnikom sporočil: "Hvala za predloge. Delno so pokriti s pravkar sprejetim PKP6. Z naslednjim tednom pa stečejo priprave za hitro oblikovanje PKP7, ki bo namenjen blaženju posledic 2. vala covid-19 v dejavnostih, ki doslej s paketi v celoti niso bile zajete in kamor bo vključeno večino predlaganega."

Značke: šport, oks, janez-janša

Članki iz rubrike