stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

sta
sta
0 05.11.2020 17:54:58

VRAČAJO se na tekmovališča: Vlada potrdila NOVE IZJEME pri omejitvah v športu!

Profimedia
Vlada je na današnji dopisni seji potrdila spremembe konec prejšnjega meseca postavljenih omejitev za zajezitev epidemije novega koronavirusa. V veljavi ostajajo izjeme, tudi za sicer okrnjeno delovanje vrhunskega in poklicnega športa. Pogoji za rekreacijo prav tako ostajajo nespremenjeni.

Pri poklicnem in vrhunskem športu bo poslej mogoče nadaljevati tekmovanja na najvišji članski državni ravni tudi v vaterpolu in futsalu, pri posamičnih športih pa je v odloku bolj natančno definirano, da so dovoljena članska državna prvenstva, so za STA potrdili na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ).

To sta tudi edini spremembi, ki sta ju pred današnjo sejo vlade uskladila direktorat za šport MIZŠ ter Nacionalni inštituta za javno zdravje (NIJZ).



Ukrepe bo čez teden dni spet obravnavala vlada ter nato sprejela nadaljnje korake glede na zdravstvene razmere, je ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec navedla na današnji novinarski konferenci po seji vlade.

Doslej so bila v kolektivnih športnih panogah dovoljena tekmovanja najvišje ravni nacionalnega, regionalnega, mednarodnega oziroma evropskega tekmovanja le v hokeju na ledu, košarki, nogometu, odbojki in rokometu. V individualnih športnih panogah je prav tako še naprej dovoljeno izvajanje državnih članskih prvenstev in mednarodnih športnih prireditev, kot so svetovno in evropsko prvenstvo ter svetovni pokal.

Članki iz rubrike