Paul Stanley Schmidt1 Svet24.si

Zabodel ga je pred očmi zaročenke in triletne ...

Polnilnica za vodik Svet24.si

Čim več polnilnic za nove generacije tovornjakov

20220424-01134542 Necenzurirano

Sandi Češko, drugi najbogatejši Slovenec, je v ...

cvikl legan vila m24 pl Reporter.si

Milan Cvikl razkriva, zakaj v ločitvenem postopku...

prometna nesreca Ekipa24.si

Nogometaši preprečili katastrofo po verižnem ...

masterchef, tilen-in-doris Njena.si

'Tašča in zet': Doris hčerki predstavila Tilna

lanisek Ekipa24.si

Predčasen konec v Planici! Danes ne bodo več ...

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 08.09.2020 15:06:17

Mulan, neustrašna bojevnica prihaja v kina po Sloveniji

Po negotovem obdobju, v katerem smo se znašli v preteklih nekaj mesecih in zaradi česar je tudi Disneyjeva filmska mojstrovina Mulan bila prisiljena prestaviti svoj spektakularen prihod na velika platna, je sedaj konec čakanja. Neustrašna in sočutna bojevnica Mulan, ki ne pozna ovir za dosego plemenitega cilja, se pogumno podaja v kina po Sloveniji.

Znana filmska ustvarjalka Niki Caro bo oživela epsko zgodbo o legendarni kitajski bojevnici, v igrani verziji filma Mulan, v katerem mlada neustrašna ženska tvega vse iz ljubezni do svoje družine in države, ter postane ena največjih bojevnic, ki jih je Kitajska kadarkoli poznala. Ko kitajski cesar izda ukaz, da mora po en moški na družino oditi v cesarsko vojsko za potrebe obrambe države pred severnimi napadalci, Hua Mulan, najstarejša hčerka častnega bojevnika vstopi maskirana v moškega v vojsko namesto bolnega očeta. Na vsakem koraku jo čakajo preizkušnje in okoliščine jo prisilijo, da zares izkoristi svojo notranjo moč in pokaže svoj resnični potencial. To je epsko potovanje, ki jo bo spremenilo v častnega bojevnika, ki si prisluži spoštovanje hvaležnega naroda in seveda ponosnega očeta.

Izjemno igrano adaptacijo je poleg talentirane in predane režiserke, soustvarjala vrhunska ekipa najboljših filmskih ustvarjalcev. Da bi dosegli pristen občutek neverjetnih bojevniških scen, so na snemanju sodelovali specializirane ekipe kaskaderjev iz Kitajske, Kazahstana, Mongolije, Nove Zelandije in Avstralije. Bojevniške scene so tako vsebovale poleg glavnih igralcev tudi nekaj več kot 100 statistov – kaskaderjev. Za potrebe bojnih scen so izdelali okoli 4000 pristnih kosov orožja, vse od ščitov za pehoto, sulic, lokov in puščic, ter mečev, narejenih po modelu tradicionalnih kitajskih bojevniških mečev.

Tudi za spektakularno in avtentično kostumografijo je skrbela skupina izkušenih, kar 40ih ljudi, ki so za potrebe filma izdelali več kot 1000 kosov posebnih pokrival in prav toliko kompletov kostumov za vse igralce.


Spektaklu, kot je Mulan pritiče tudi vrhunska glasba. Svetovno nagrajena superzvezdnica in tekstopistka Christina Aguilera je za prihajajoči igrani Disneyjev film Mulan izvedla novo izvirno skladbo z naslovom “Loyal Brave True,” in ponovno zapela skladbo z naslovom “Reflection”. Obe pesmi bosta predstavljeni v filmu in na zvočni plošči iz založbe Walt Disney Records. Celotno glasbeno spremljavo iz filma je sestavil in komponiral Harry Gregson-Williams.

Mitchell Leib, predsednik glasbenega oddelka na Walt Disney Studiu se je v imenu projekta obrnil na slavno izvajalko. “Christina je ena največjih vokalistk vseh časov. Njena izvirna upodobitev skladbe “Reflection” iz animiranega filma, ko je imela takrat samo 16 let, ima svoje posebno mesto v zgodovini glasbe in je pomenilo pomembno izhodišče za njeno izjemno glasbeno kariero, ki je sledila. Ker epska različica igrane verzije Mulan prihaja v kina, Christina prinaša k filmu svoje prirojene sposobnosti in leta izkušenj od svoje prve izkušnje z Mulan in tako ponovno oživlja pesem “Reflection” in izvaja novo skladbo “Loyal Brave True”. Mislim, da se bo izvedba pesmi dotaknila filmskega sveta tako močno, kot smo temu bili priča pred 22imi leti.”

Aguilera dodaja: “Animiran film Mulan in pesem ‘Reflection’ sta mi prinesla moj prvi dogovor o samostojni plošči. Prav zaradi tega se je tako neverjetno vrniti k filmu, ki prinaša zelo pomembno sporočilo o moči in tradiciji in prav tako preizkuša pomen današnjega časa: ostati zvest sebi, temu, kdo zares si in hkrati uči, kako biti neustrašen. Nova pesem za igrani film, z naslovom “Loyal Brave True” predstavlja ravnovesje med ranljivostjo in močjo.”

V Sloveniji si bomo fascinantno oživitev legende Mulan ogledali v distribuciji Blitz Slovenija, v vseh kinih od 10. septembra naprej.

Značke: mulan, kino, film

Članki iz rubrike