astrologija Dobra karma

Astro vodič po šibkih zdravstvenih točkah vseh ...

Shannen Doherty Svet24.si

Zvezdnica serije Beverly Hills bije hudo bitko z ...

I-tanja fajon-pl008 Reporter.si

Umazane laži Janševih medijev: vmešavajo se v ...

ekipa Svet24.si

Pismo obupanega gostinca: »Gospod Janša, ...

20200508-01003789 Necenzurirano

Je Igor Zorčič rešitev za konec janšizma?

Adrijana Ojsteršek Odkrito.si

Adrijana Ojsteršek je Miss Earth Slovenije 2020

janez-marn Njena.si

K Janezu prihajata še dve skriti gostji!

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 04.09.2020 12:17:15

Skupina Flora & Paris predstavlja nostalgično skladbo Domača vas

Matic Oblak
Po dobrem letu ustvarjalnega premora skupina Flora & Paris predstavlja novo skladbo 'Domača vas', ki je bila posneta v studiu RSL Novo mesto, produciral in miksal jo je Tomaž Maras.

»Pet let je, odkar sem zaradi študija in dela zapustil domačo vas. Če je ne bi, se v resnici nikoli ne bi zavedal, kaj ponuja in koliko mi pomeni - dom, družina, stari prijatelji in nešteti spomini. Video za pesem je bil posnet v mojih krajih in naj bo poklon vsemu temu. Hvala Juretu in Roku, da sta ustvarila eno mojih ljubših skladb,« je o pomenu pesmi povedal pevec skupine Žan Libnik.

Pri novi skladbi 'Domača vas' je tudi tokrat sodeloval Rok Lunaček, ki je s skupino sodeloval že pri čudovitih, izpovednih skladbah 'Potujem sam' in 'Naša bajta'. Tudi tokrat se podpisuje kot avtor besedila, avtor glasbe je virtuoz, Jure Tori, ki s svojim zvokom ustvarja neverjetne glasbene zgodbe.

»Že dolgo sem imel to melodijo v glavi, dokončno pa sem jo razvil, ko sem začutil, da bi pesem ustrezala skupini Flora & Paris. Ko pa je Rok Lunaček ponovno prispeval prelepo besedilo, sem s klavirja presedlal na harmoniko in pesem je postala slovenska, naša,« je povedal Jure. O ponovnem sodelovanju s skupino je Lunaček povedal: »Z Juretom Torijem sva že neštetokrat sodelovala, tale nova pesem pa mi je od vseh besedil, ki sem jih spisal za Flora & Paris, najljubša. Najbrž smo vsi ljudje trenutno v čustvenem obdobju, ko domači kraj pomeni še mnogo mnogo več kot je doslej. Izredno 'pitna' skladba, ki me vsakič zadene nekje globoko.«

Videospot je bil posnet pod taktirko Matica Oblaka v Zgornjem Razborju na Koroškem. DOMAČA VAS video:Skupino boste lahko videli v živo! Že 16. septembra ob 19.30 v Ljubljani, v sklopu Festivala glasbe in komedije pri Kolovratu.

Flora & Paris zadnja štiri leta ustvarja pesmi z moškim vokalom, čistim kot solza, so 'nagajivo pripomnili' člani skupine. Žan Libnik je skladbam dodal globino in se odlično ujel s člani skupine, ki se z glasbo še kako resno ustvarjajo, a se tudi radi pošalijo.

Slovenska skupina Flora & Paris ki je svoje začetke osnovala pred sedmimi leti s takratno pevko Floro Emo Lotrič, ki je bila izbrana prav zaradi nežnosti svojega glasu. Zdaj pa se Žanu na koncertih pri nekaterih pesmih pridruži Nika Zore, ki popestri pesmi tudi s svojim ukulelejem in akustično kitaro.

Skupina vrhunskih glasbenikov je kmalu predstavila debitantski album 'Jutranja rosa' se uspešno predstavila tudi na številnih glasbenih festivalih in nadaljevala svoje poslanstvo – ustvarjanje kvalitetne slovenske glasbe, ki se spogleduje tudi s folk in etno prvinami.'Domača vas' na digitalnih platformah /streaming: https://backl.ink/142823321

Flora & Paris na družbenih omrežjih:
FB: https://bit.ly/3iVtVpU
IG: https://bit.ly/3j6bAX9
Uradna spletna stran: http://www.floraparis.com/
Spotify: https://spoti.fi/2FOaOQB

Podatki o skladbi DOMAČA VAS:
Glasba: Jure Tori
Besedilo: Rok Lunaček
Arr. in izvedba: Flora & Paris

Audio posnetek radijske postaje dobite od založbe Menart Records, prav tako TV postaje, dobite video od založbe Menart Records.
Vsem medijem pa hvala za objavo in vabljeni na zgoraj omenjeni koncert. 

Galerija
Značke: glasba, pesem, premiera

Članki iz rubrike