mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 28.07.2020 12:31:34

S Kompasom potujemo varno: Ne prikrajšati, ampak prestaviti!

Turistična agencija Kompas je sprejela odločitev, da realizacije letošnjega maturantskega izleta ne odpove, ampak prestavi v zgodnje poletje 2021. Prijavljeno je več kot 2000 dijakov, maturantov, odhodi na maturantski izlet so bili planirani konec avgusta in na začetku septembra, po programu Sarajevo in Črna gora.

Družba Kompas d. d. je po skrbnem in temeljitem razmisleku sprejela odgovorno odločitev, da realizacijo maturantskega izleta, katerega odhodi so načrtovani konec avgusta in na začetku septembra, prestavi v zgodnje poletje 2021.

Organizacija kakovostnih potovanj in skrb za varnost ter zdravje potnikov in zaposlenih v Kompasu ni samo zapisana strategija, ampak temelj in osnova, na podlagi katere sprejemajo vse svoje odločitve. V času covida-19 podjetje sprejema odločitve v zvezi s pripravo in realizacijo počitnic in potovanj seveda tudi skladno s priporočili in usmeritvami nacionalnih institucij glede na aktualno epidemiološko sliko tako v Republiki Sloveniji kot na ciljnih destinacijah oziroma po svetu.

Res je, da je do prvih odhodov na Kompasov maturantski izlet še več kot mesec dni. Vendar pa so se v Kompasu odločili, da z dokončno odločitvijo ne bodo čakali, saj menijo, da je pravočasna odločitev modra odločitev, in da je prav, da tako maturante kakor njihove starše dovolj zgodaj seznanijo s prestavitvijo izleta v prihodnje zgodnje poletje ter tako prihranijo marsikatero skrb in dvom. Zdravje in varnost vsakega prijavljenega posameznika in celotne ekipe Kompas postavlja na prvo mesto. Konkretno tako tudi povsem izključuje možnost, da skupinsko potovanje ob začetku novega šolskega leta ne bi postalo žarišče okužb.



Maturantski izlet je tisti del šolanja, ki se, poleg maturantskega plesa in same mature, najbolj vtisne v spomin vsakega. Na pragu polnoletnosti, ko se zaključuje izjemno lepo in pomembno obdobje na poti odraščanja, ko mladostna sproščenost počasi prehaja v odgovorno odraslost, je maturantski izlet češnja na torti spominov in doživetij iz tega obdobja. V Kompasu vsako leto poskrbijo, da se »njihovi maturantje« na Kompasovem maturantskem izletu počutijo brezskrbno in varno, da se družijo in veselijo, da zares doživijo ta izlet. Druženje je zagotovo najpomembnejši del izleta, na avtobusih, na plaži, na ogledih, v nastanitvenih objektih, na plesnih večerih … Brezskrbnega in varnega druženja letos žal ni mogoče zagotoviti, tudi s spoštovanjem vseh ukrepov in predpisanih protokolov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa in s tem varovanja zdravja prav vseh udeležencev, ne.

V Kompasu so se odločili, da prijavljenih dijakov na maturantske izlete ne prikrajšajo za najlepše doživetje mladosti, zato so v zgodnje poletje 2021 prestavili vse odhode, v identični obliki, v čas, ko bo za maturanti že spomladanski rok mature. Tako bodo skupaj na najlepši način proslavili zaključek srednješolskega obdobja.

Tradicija in izkušnje se v turizmu močno prepletajo z zaupanjem. V Kompasu prisegajo na odgovornost pri vseh odločitvah, zato potujejo že skoraj 70 let, od leta 1951.

Članki iz rubrike