stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ue
ue
2 24.07.2020 17:00:45

SLOVENKA ena najboljših tenisačic JUGE, potem pa V GOLIH PRIZORIH v filmih. In danes ...? (video)

fb
Namesto da bi se proslavila s teniškim loparjem, je postala seks simbol nekdanje Jugoslavije. Danes živi v tujini ...

Pri 16 letih je bila uradno tretja najboljša teniška igralka v nekdanji Jugoslaviji. Po koncu osnovne šole je obiskovala viško gimnazijo v Ljubljani in trenirala tenis.

savina gersak tenis
fb

Igrala je na turnirjih po celem svetu in bila tudi članica Fed cup reprezentance Jugoslavije. To je bilo konec sedemdesetih in na začetku osemdesetih let prejšnjega stoletja. Imela je visoke ambicije v teniškem svetu in lahko bi bila ob boku Mime Jaušovec, no, Ljubljančanka pa se je odločila za film. Leta 1981 je na ljubljanski fakulteti začela s študijem angleščine, občasno pa se je ukvarjala še z manekenstvom. No, prvega letnika ni končala, zato pa je dobila vlogo v slovitem filmu Živka Nikolića Smrt gospoda Goluže (1982). In to brez preizkušnje, saj je režiser iskal dekle za vlogo mlade vdove božanskega videza, in ko je videl Savinino fotografijo, je vzkliknil: "Ta je prava!"

savina gersak1
fb

Po tem filmu je nekaj časa ni bilo na sceni, potem pa se je spet pojavila v danes kultnem Nikolićevem filmu Čudo neviđeno. Še danes so ikonične scene, kako pop (Bata Živojinović) opazuje golo Savino, ki se kopa v Skadarskem jezeru. Ljubljančanko so opazili v Italiji in tako je leta 1986 dobila vlogo v filmu Za prgišče diamantov, potem pa je igrala v še nekaj filmih do leta 1990.

savina gersak
fb

Pri 28 letih je opustila filmsko kariero in v Rimu diplomirala iz psihologije. Danes živi v Rimu, kjer ima zasebno ordinacijo kot psihologinja psihoterapevtka. Je poročena in mati dveh sinov - dvojčka je rodila pri 44 letih.

Značke: tenis, film, gole-scene

Članki iz rubrike