Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
1 20.04.2020 12:34:41

Dokumentarni film ZADNJI PLES je razkril veliko skrivnost: Chicago Bullsi sploh NISO ŽELELI Jordana!

Profimedia
V nedeljo sta bili predvajani prvi dve epizodi težko pričakovanega dokumentarnega filma o košarkarski dinastiji Chicago Bulls in verjetno najboljšemu košarkarju vseh časov Michaelu Jordanu. Odzivi gledalcev so odlični in večina komaj čaka naslednjo nedeljo, ko bosta na sporedu naslednji dve od skupno desetih epizod.

Dokumentarec z naslovom Zadnji ples (The Last Dance) zajema predvsem sezono 1997/98, zadnjo, v kateri je Michael Jordan nastopal za Chicago Bulls in v kateri je osvojil šesti naslov prvaka lige NBA v osmih letih.

The Last Dance je posnela ameriška televizijska mreža ESPN, ki je imela za tisto sezono ekskluzivne pravice za snemanje vseh podrobnosti in zakulisja Chicago Bulls. V dokumentarnem filmu, ki bi sicer moral biti prikazan šele konec junija letos, a ga je televizijska mreža zaradi koronavirusa prestavila za dva meseca, so prikazane vsebine, ki doslej javnosti še niso bile znane.

Iz prvih dveh epizod velja omeniti priznanje enega od vodilnih pri Chicago Bulls sredi osemdesetih let Red Thorn. Leta 1984 je bil namreč Michael Jordan na naboru izbran s strani ekipe iz vetrovnega mesta. Thorn je priznal, da Jordan ni bil njegov izbor oziroma želja Chicago Bulls. Vsi so hoteli 213 centimetrov visokega Hakeema Olajuwona, ki je pristal pri Houston Rockets.

Michael Jordan je bil šele tretji izbor - drugi je bil Sam Bowie (Portland Trail Blazers), Thorn pa je tedaj razočarano dejal, da Jordanu manjka nekaj centimetrov višine, da bi lahko bil nosilec igre v ligi NBA.

Odzivi na prvi dve epizodi so zelo pozitivni. "Če bi imel tri želje v življenju, bi bila ena zagotovo The Last Dance," je napisal Dwyane Wade, bivši soigralec Gorana Dragića pri Miami Heat.


"Ali še kdo sedi v fotelju pred televizijo in razmišlja, kako nadaljevati večer?" je komentiral košarkar Utah Jazz Donovan Mitchell.

"Ali je že naslednja nedelja?" - nekdanji košarkar Chris Bosh.

"Jordanov The Last Dance je bil sijajen. Neizmerno sem užival dve uri. Mladi navdušenci, ki Michaela niso videli na delu, bodo zdaj spoznali, zakaj je košarkarski velikan," je sporočil Magic Johnson.

"Ti dve uri sem povsem pozabila na vsakodnevne tegobe," - novinarka Alexis Morgan.

"Michael je bil zelo poseben ... " - košarkar Damian Lillard.

"Lahko bi pogledal vseh deset epizod naenkrat." - košarkar Zach LaVine.

Značke: košarka, nba, koronavirus

Članki iz rubrike