stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ou
ou
0 03.04.2020 11:50:10

Nekdanji slovenski reprezentant STOPIL V BRAN beloruskemu predsedniku: "Kaj, a mislite, da je on nor?"

Profimedia
Okoli beloruskega predesdnika Aleksandra Lukašenka se dviga ogromno prahu, še posebej v izrednih razmerah, ki zaradi pandemije koronavirusa vladajo v svetu.

Domala povsod velja stroga karantena, javne prireditve so že dalj časa prepovedane. Vendar ne v Belorusiji. Ta evropska država je kot oaza, v tej državi vse poteka brez posebnosti. Šport je živ, beloruska nogometna liga pa je postala celo svetovni hit - drugega športne televizije pač ne morejo prenašati.

Medtem ko večina Lukašenkove metode odkrito kritizira, se je nekdanji slovenski reprezentant Sergej Rutenka izpostavil drugače. Danes 38-letni sicer najboljši beloruski rokometaš vseh časov se je po bogati karieri (pred dvajsetimi leti v Gorenju, potem pa med letoma 2001 in 2005 v Celju) vrnil domov.

rutenka
M24


Iz Minska je v svet poslal naslednje sporočilo: "Popolnoma verjamem beloruski vladi, saj vem, da sprejema vse potrebne ukrepe. Moja mama je zdravnica, zato se dobro zavedam, kaj se dogaja. Poznam protokol obnašanja, če se virus pojavi. Sredi februarja sem bil v Bergamu, to sem takoj prijavil, zato so me testirali. Test je bil negativen. Če bi bil pozitiven, bi bil protokol zelo strog. Ne bi rekel, da je naš predsednik nor. Igra hokej, da bi s tem vsem pokazal, da je vse normalno. Bodimo pogumni. Upam, da se bo kmalu vse vrnilo v normalo."

Članki iz rubrike