Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 21.03.2020 20:38:42

VAREN PRED KORONAVIRUSOM: To je najbolje izoliran človek

vszi
Dvainsedemdesetletni Britanec Graham Walters je verjetno najbolj izoliran človek na svetu. Nahaja se sredi atlantskega oceana v čolnu in lahko postane najstarejši človek na svetu, ki bi Atlantik sam prečkal na vesla. To mu je sicer doslej uspelo že štirikrat.

"Videti je, da sem trenutno na najbolj varnem mestu na svetu. Poslušam, kaj se dogaja doma in drugod po svetu, in zdi se mi povsem nerealno. Ko sem konec januarja odplul iz Kanarskih otokov, se o tem virusu sploh ni nič govorilo. Bodite pridni in ostanite zdravi. Hvala za vse vzpodbude. Računam, da sem 1488 navtičnih milj od Antigue, kar pomeni, da ima pred seboj še dolgo pot. Veter je ugoden, za menoj pa je zdaj nekaj tunov, zato sem v vodo spustil vrvico, da si ujamem večerjo," je zapisal na svojem Facebook profilu Graham Walters.


Na pustolovščino, kot pravi njegovo zadnjo, se je odpravil v 23 let starem čolnu, ki ga je sam oblikoval in naredil za prvo prečkanje Atlantika 1997. Podvige je ponovil 2001, 2004 in 2007.

Če bo uspešno prišel do Karibov - trenutno je na dobri polovici poti, bo Graham Walters najstarejši človek, ki mu je to uspelo. Trenutno rekord drži ruski raziskovalec Fedor Konjuhov, zdaj star 68 let, ki je leta 2014 atlantski ocean preveslal v 46 dneh.

Značke: šport, koronavirus

Članki iz rubrike