900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
0 07.03.2020 19:47:34

Aktualov dan žena 2020 je prestavljen!

Polna dvorana Stožice je uživala v glasbeno-scenskem spektaklu Aktualov dan žena 2019.
Maximillian Verderber/Anže Krže
Na podlagi aktualnega dogajanja, ki botruje povečani stopnji tveganja ob pojavnosti koronavirusa SARS-CoV-2 v Sloveniji, je bila na podlagi priporočil NIJZ in Vlade Republike Slovenije, sprejeta odločitev o prepovedi množičnih dogodkov in posledično tudi o prestavitvi dogodka Aktualov dan žena 2020.

Dogodek Aktualov dan žena 2020 naj bi potekal v petek, 13. marca 2020 v ljubljanski dvorani Stožice, udeležilo pa naj bi se ga več desettisoč zvestih poslušalcev najbolj poslušane radijske postaje pri nas, saj je bil dogodek vse do zadnjega kotička dvorane razprodan.

Ker je in bo varnost zvestih poslušalcev in obiskovalcev  dogodkov radia Aktual, zanje vedno na prvem mestu, je v skladu z odredbo Vlade Republike Slovenije in prepovedjo izvajanja javnih prireditev v zaprtih javnih prostorih, ki jo je danes podpisal minister za zdravje Aleš Šabeder, prišlo do odločitve o prestavitvi dogodka Aktualov dan žena 2020.

''Danes je minister za zdravje podpisal Odredbo o prepovedi zbiranja na prireditvah v javnih prostorih. Z odredbo se prepove zbiranje ljudi na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa v Republiki Sloveniji, kjer se zbira več kot 500 ljudi, dokler ne preneha nevarnost širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID 19). Ta odredba začne veljati danes od 19. ure dalje,'' so zapisali na spletni strani GOV.SI.

''Nikoli ne vemo, kdaj nas življenje preseneti. A dejansko v življenju ni ovir, so samo izzivi. Nekaj grenkega priokusa je sicer v zraku, ampak varnost in zdravje sta absolutno na prvem mestu. Definitivno pa verjamem v to, da se kmalu spet vidimo v novi čudoviti zgodbi, z dobro vestjo, s še večjim nasmehom na obrazu in skupaj veselo zažuramo dolgo v noč, kot to znamo samo Aktualovci,'' je ob novici, ki je odjeknila danes, povedal radijski voditelj in član uredniškega odbora radia Aktual, Jure Ličen.

Aktualov dan žena 2020 torej ne bo odpovedan, temveč prestavljen na kasnejši datum. Aktualovci svojim zvestim poslušalcem namreč ne želijo zagotoviti le varnega okolja, temveč tudi priložnost, da doživijo glasbeno-scenski spektakel, na katerem se jim vedno znova pridružijo.

''Čeprav sem se zelo veselil našega nepozabnega druženja in Aktualove fešte, moramo vseeno najprej gledati na zdravje naših poslušalcev, ki nam pomenijo največ. Ker bomo spektakel samo prestavili, bo pričakovanje še toliko bolj sladko, koncert pa še toliko bolj prazničen. Da bi ga lažje dočakali, pa se slišimo 24 ur dnevno prek radijskih valov in razkuženih rok,'' pa je povedal radijski voditelj in član uredniškega odbora radia Aktual, Klemen Bunderla.

Uredništvo radia Aktual spremlja aktualne razmere in zbira relevantne informacije, na podlagi katerih bodo sporočili nov datum dogodka. Z več informacijami pa se zagotovo javijo v začetku prihajajočega tedna, še zatrjujejo. 

''Veselili smo se še enega nepozabnega večera in druženja z našimi poslušalci, na žalost pa trenutne razmere tega ne dovoljujejo. Obljubimo pa, da bomo naredili še večji spektakel, še večjo fešto takoj, ko se razmere umirijo,'' pa svojim zvestim poslušalcem še sporočajo Aktualovci.

Članki iz rubrike