polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 8. aprila

uros slak pl Reporter.si

Bodo tako kot v času osamosvajanja Slovenije, ko ...

zdravniki Svet24.si

Kdo so mladi zdravniki in zakaj gredo med ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Zakaj prvi "proti-korona" zakon še ne velja?

Muzej norosti 1 Odkrito.si

»Marsikoga so v norišnico spravili za nekaj dni,...

Cristian Baranašič Njena.si

Zmagovalec šova v solzah, umrla je njegova ...

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 20.02.2020 12:44:35

Bi opravili še enkrat vozniški izpit? Zavarovalnica Triglav vam ponuja to možnost

Zavarovalnica Triglav
Zavarovalnica Triglav je pripravila dogodek, na katerem so slovenski strokovnjaki z različnih področij vzeli pod drobnogled vedenje voznikov ter spregovorili o agresiji in jezi na cesti, o vlogi novih tehnologij pri varnosti voznikov, pomenu pozornosti med vožnjo in konkretnih posledicah današnje ne(kulturne) vožnje.

V razpravi so stopili iz cone znanih razmišljanj o prometni varnosti ter spregovorili o najbolj perečih problemih in rešitvah. Pred pol stoletja je bilo na slovenskih cestah dobrih 150 tisoč avtomobilov, s katerimi so vozniki prevozili 750 milijonov kilometrov, letno pa je na cestah umrlo 700 ljudi. Lani je po naših cestah vozilo dober milijon avtomobilov, naredili so 11 milijard kilometrov, število žrtev pa smo uspeli zmanjšati na 102.

A kljub temu je vsako življenje, ki se konča na cesti, preveč. Lani so pod okriljem Zavarovalnice Triglav izvedli dve preventivni akciji, Turneja mobilnosti in Ponovno na izpitno vožnjo, ki sta poželi veliko zanimanja. Zato bodo v Kopru, Novem mestu, Kranju, Mariboru, Celju in Slovenj Gradcu dali 150 voznikom možnost, da vozniški izpit opravijo še enkrat in tako pripomorejo k večji varnosti v cestnem prometu.

Članki iz rubrike