Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
0 08.07.2019 08:00:58

Odkrivamo najboljše foto kotičke Slovenije: Debeli Rtič, klif, divja brežina in podvodni greben

Odkrivamo najboljše foto kotičke Slovenije: Debeli Rtič, klif, divja brežina in podvodni greben.
Jaka Ivančič
Se vam je že kdaj zgodilo, da ste se ustavili ob stojalu z razglednicami in se spraševali: »Le kje je ta čudovita pokrajina? Kje je stal fotograf, ko je fotografiral to čudovito naravo?...«

Da bi potešili vašo radovednost vam v seriji 10 objav prinašamo skrite lepote Slovenije ter popolne fotografske kotičke, ki jih bomo odkrivali s priznanim slovenskim fotografom Jakom Ivančičem. Njegova lokacija? Naravne lepote Slovenije. Njegovo orodje? Telefon Huawei P30 Pro!

Idealni fotografski kotički za vse ljubitelje fotografije

V Sloveniji je še veliko lepega in skritega, zato Huawei predstavlja fotografsko tekmovanje InFocus. V sklopu tega tekmovanja ter, da bi potešil strast iskanja neodkritega in željo pokazati lepoto iz popolnoma novih zornih kotov, se je fotograf Jaka Ivančič podal na popotovanje po Sloveniji. Njegova misija je za vse ljubitelje naravnih lepot ter za vse ljubitelje dobre fotografije narisati zemljevid zanimivih in očarljivih kotičkov Slovenije, kje lahko nastanejo čudovite fotografije. Njihovo neokrnjeno lepoto pa je razkrival s fotografsko močjo pametnega telefona Huawei P30, ki bo sigurno odgovoril na potrebe vseh mobilnih fotografskih navdušencev.

Pravijo, da je povsod lepo, ampak, doma …

O tem, kakšen biser naravnih lepot je Slovenija, najbolje pričajo milijoni turistov, ki se vsako leto zgrinjajo vanjo in uživajo v številnih čudesih, ki jih ponuja. Tako lahko na relativno majhni površini Slovenije izkusimo osupljivo naravno lepoto in bogato kulturno-zgodovinsko dediščino. To pomeni, da nam že enodnevni izlet ponuja zakladnico možnosti za raziskovanje lepot, ki obiskovalce vedno znova presenetijo s čarobnimi prizori narave. V prvem majhnem potopisu pa nas bo Jaka Ivančič s svojim telefonom Huawei P30 Pro popeljal na Debeli Rtič, ki svoje lepote ponosno kaže na severni strani Ankaranskega polotoka.

debeli-rtic
Jaka Ivančič nas bo s svojim telefonom Huawei P30 Pro popeljal na Debeli Rtič.
Mitja Bokun

Krajinski park Debeli Rtič – spomenik, ki ga kleše narava

Razen domačinov in ljudi, ki so v ta predel redno zahajali, je verjetno le malokdo vedel za neokrnjeno, ponekod celo divjo obalo polotoka med zalivoma Valdoltra in Sveti Jernej tik pred italijansko mejo. Območje Debelega rtiča je eno od redkih, še vedno naravno ohranjenih, delov slovenske obale z značilnim flišnim klifom, morskim obrežjem ter skladi podvodnega grebena.

IMG_20190615_201505_1
Slovenija je polna čarobnih kotičkov idealnih za fotografske dogodivščine.
Jaka Ivančič

Eden najčarobnejših kotičkov se začenja pri zapornici zraven vhoda v zdravilišče Debeli rtič – ozka bela makadamska cestica, na obeh straneh pa se skorajda do obale, ki se s skoraj navpičnim klifom spusti v morje, razprostirajo nepregledni nasadi vinskih trt. Sredi vinogradov je ostanek avtohtonega hrastovega gozda, ki je nekoč prekrival celoten polotok. Čisto na koncu poti, ko se trte končajo, pa je ozki rob klifne obale poraščen z borovci in hrasti, ki ponujajo veliko romantičnih kotičkov.

Popolno ujet trenutek

Fotografija ujame trenutek, ki za vedno izgine, ki ga je nemogoče reproducirati. Zato je še toliko bolj pomembno, da trenutek ujamemo pripravljeni. Prva stvar, na katero ne smemo pozabiti je seveda fotoaparat, ki naj bo vedno pri roki ter polna baterija pravi Jaka Ivančič. In tukaj vam bo Huawei P30 Pro v neizmerno pomoč, saj s svojimi štirimi zadnjimi kamerami resnični premika meje mobilne fotografije, njegova odlična baterija pa bo vas pustila brezskrbne cel dan.

IMG_20190613_195807
Telefon Huawei P30 Pro bo vam pri fotografiranju v neizmerno pomoč, saj s svojimi štirimi zadnjimi kamerami resnični premika meje mobilne fotografije.
Jaka Ivančič

Dragocenosti Krajinskega parka Debeli rtič

Flišni klif, ankaranska bonifika, zaliv Svetega Jerneja in abrazijski spodmol so samo nekatere izmed naravnih dragocenosti Krajinskega parka Debeli rtič, kjer samo v morju živi 41 redkih in ogroženih rastlinskih in živalskih vrst. Krajinski park Debeli rtič resnično ponuja številne dragocenosti. Da bi te dragocenosti ujel v njihovi resnični lepoti Jaka Ivančič svetuje mirno roko.

IMG_20190530_202930
Jaka Ivančič za dobro fotografijo svetuje mirno roko.
Jaka Ivančič

Največji greh fotografije je neostra fotografija. Na trgu so številna stojalca in držala za fotoaparate, ki omilijo vibracije, ampak največja težava teh dodatkov je, da jih potem tako ali tako nikoli nimamo pri roki, ko jih dejansko potrebujemo. Zato vsem nadobudnim fotografom s pametnim telefonom polagam na srce naj se naučijo narediti kakovostno fotografijo brez stojala. K sreči bo vsem lastnikom telefona Huawei P30 Pro v veliki meri pomagala umetna inteligenca, ki bo večino stabilizacije naredila sama. Za dodatno pomoč pa si pomagajte tako, da telefon postavite na tla, ograjo, kakšno vejo ali streho avtomobila. 

IMG_20190613_194607 (2)
Za stabilizacijo fotografije bo vam veliki meri pomagala umetna inteligenca telefona Huawei P30 Pro.
Jaka Ivančič

Modra ura? Čas za fotografiranje! 

Modra ura je najbolj poznana po romantičnih konotacijah in osupljivi vizualni kakovosti, ki jo vnaša v dramatične prizore v filmih in fotografiji. To je čas, ko je nebo pretežno temno modrega odtenka in svetloba je ravno dovolj mehka, da poudari temna območja prizora, pri tem pa dodaten vir svetlobe ni potreben. Zvečer se modra ura pojavi na koncu civilnega mraka, tik za zlato uro in se začne približno 10 do 15 minut po sončnem zahodu.

IMG_20190610_200705
Modra ura je najboljši čas za fotografiranje. P30 Pro pa ob slabi svetlobi poskrbel za najboljšo kvaliteto fotografije.
Jaka Ivančič

Sam pogosto izbiram ta čas za snemanje, saj mehka razpršena svetloba ustvari v prizorih vzdušje eteričnosti. Ob tem se zavedam, da je svaka minuta, vsaka sekunda polna lepih trenutkov, ki jih ustvari narava, živali in naša čustva, zato naj bo vaš izziv najti in fotografirati neodkrito lepoto okoli sebe in z njo sodelovati v fotografskem tekmovanju Huawei Infocus 2019.«

Odkrijte neodkrito s Huawei P30 Pro in se prijavite na fotografsko tekmovanje InFocus!

IMG_20190613_194531
Naj bo vaš izziv najti in fotografirati neodkrito lepoto okoli sebe in z njo sodelovati v fotografskem tekmovanju Huawei Infocus 2019.
Jaka Ivančič

Huawei ceni ljubitelje fotografije in obetavne talente. Zato se prijavite na tekmovanje Huawei InFocus Awards 2019. Tekmovanje bo potekalo v šestih kategorijah, petih fotografskih #Strast, Obrazi, Hojla, življenje!, Storyboard, Korak dlje in eni video kategoriji Življenje sedaj. Tekmovanje Huawei InFocus je namenjeno uporabnikom naprav Huaweia, ki lahko svoja dela oddajo preko spletne strani tekmovanja, od 24. junija 2019 dalje.

Kaj lahko osvojite?

Zmagovalec nagrade Grand Prix bo prejel 10.000 evrov, prenosni računalnik Huawei MateBook 13, pametno uro Watch GT, bon v vrednosti 250 dolarjev za TripAdvisor. Obenem bo TripAdvisor zmagovalno fotografijo teden dni objavil na svojih spletnih straneh na domenah Švedske, Poljske, Danske, Avstrije, Norveške, Finske, Češke, Grčije, Madžarske, Izraele, Srbije, Slovaške in Turčije.

Zmagovalci kategorije bodo prejeli 2.000 evrov, prenosni računalnik Huawei MateBook 13, pametni telefon Huawei P30 Pro, pametno uro Watch GT in bon v vrednosti 250 dolarjev za TripAdvisor.

Drugo uvrščeni v vsaki kategoriji bodo prejeli pametni telefon Huawei P30 Pro.

Tretje uvrščeni v vsaki kategoriji bodo prejeli pametni telefon Huawei P30.

Zmagovalec publike pa bo prejel pametni telefon Huawei P30 Pro in pametno uro Watch GT.

Članki iz rubrike