Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
1 10.02.2019 11:58:27

Hrvaški politični vrh obsoja napad na vaterpoliste Crvene zvezde

navijači Crvene zvezde
crvenazvezdafk.com
Vaterpoliste Crvene zvezde so v soboto med gostovanjem v jadranski ligi pri Mornarju v Splitu napadli na splitski rivi. Dva sta pobegnila, eden pa se je rešil s skokom v mrzlo morje. Najhuje jo je skupil vratar Aleksandro Kralj, ki so ga morali zaradi poškodbe glave oskrbeli v bolnišnici. Policija je tri huligane že pridržala.

Po poročanju hrvaških medijev je napad huliganov, ki so se vaterpolistov iz Srbije lotili tudi s jeklenimi palicami in noži, obsodil celoten hrvaški politični vrh ter drugi iz športnega in javnega življenja sosednje države.

Dušan Vasić, Miloš Maksimović in Kralj so pred tekmo sedeli v enem izmed lokalov in pili kavo. Na zunaj sprva ni bilo videti, da so vaterpolisti Crvene zvezde, vendar je eden izmed natakarjev opazil obeležja beograjskega kluba. Sledil je besedni prepir, v kar se je vmešala skupina huliganov, ki je prišla do lokala in napadla vaterpoliste, poročajo hrvaški mediji.


Trojica je zato zbežala, eden pa je zavetje poiskal v Jadranu in tam počakal na prihod policije. "Če ne bi skočil v morje bi me ubili," je dejal Črnogorec Kralj, ki so mu nekateri želeli pomagati iz vode, nekaj drugih pa je po navedbah internetne strani Gol vzklikalo: "Vseeno, on je četnik". Kralj naj bi imel po poročanju Slobodne Dalmacije prebito arkado.

Policija je tri napadalce že pridržala in še vedno išče preostale. Ministrstvo zunanjih zadev Srbije je po poročanju srbskih medijev pripravljalo izročitev protestne note hrvaških oblastem. Te so obsodile napad na čelu s predsednico Hrvaške Kolindo Grabar Kitarovič in predsednikom vlade Andrejem Plenkovićem.

Slednji je že v soboto o okoliščinah napada govoril z notranjim ministrom Davorjem Božinovićem in splitskim županom Androm Krstulovićem Oparo.

Članki iz rubrike