Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ou
ou
0 31.07.2018 13:29:39

Peter Bence bo 18. avgusta nastopil na Titovem trgu v Kopru

Od klasične do filmske glasbe, od rocka do popa, od Bacha do Michaela Jacksona in skupine Queen: njegove priredbe, ekspresivna interpretacija in izvrstna klavirska tehnika navdihujejo mlajše in starejše generacije glasbenikov po celem svetu.

Priznani madžarski virtuozni pianist, skladatelj in producent Peter Bence bo nastopil v soboto, 18. avgusta ob 21. uri, v prekrasnem obmorskem ambientu Titovega trga v Kopru, kjer boste lahko slišali tega mladega, a izjemnega pianista in skladatelja, ki je navdušil že milijone ljubiteljev crossoverja po celem svetu. Njegova neverjetna tehnika, domiselnost in sproščena in energična interpretacija skladb je očarala slehernega obiskovalca, občinstvo pa je na koncu koncerta po glasnih ovacijah in aplavzu dalo vedeti, da je Peter Bence dejansko eno največjih imen v vzponu na crossover sceni ne le v Evropi, temveč tudi na svetu.

Peter Bence je letos kar dvakrat navdušil v Ljubljani: prvič v razprodani Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, 5. julija pa še na Kongresnem trgu v okviru Festivala Ljubljana. Polni trg obiskovalcev je budno spremljalo njegov virtuozni, a hkrati sproščen nastop tako avtorskih skladb, kot tudi skladb drugih avtorjev. V skoraj dve uri dolgem programu smo lahko pod zvezdnim ljubljanskim nebom slišali skladbe, kot so Here Comes The Sun, Human Nature, Bad, Despacito, Don’t Stop Me Now, Somebody to Love, Black or White in Africa, kot tudi njegove avtorske skladbe, med njimi Home, Fibonacci, The Loop Song in Flashback. Zagotovo lahko v Kopru pričakujemo podoben program!

Vstopnice so že na voljo na prodajnih mestih Eventima in na spletni strani www.eventim.si, koncert pa bosta tudi tokrat na najvišji kakovostni ravni pripravila organizatorja Koda Events in Vigna PR, ki sta – med številnimi drugimi koncerti, letos navdušila 29. junija s koncertom 2CELLOS v Kopru, ki bi ga je ogledalo kar 13.000 obiskovalcev, sledi pa mu še en veliki koncert 15. 9. na Snežnem stadionu v Mariboru.

Peter Bence je prava internetna senzacija zadnjih let, saj je s priredbami skladb Michaela Jacksona, zasedbe Queen in avstralske zvezdnice Sie na Youtube in Facebook kanalih zbral že več kot 250 milijonov ogledov. Njegova ekspresivna interpretacija, strastno, vihravo in udarno igranje, okrepljeno z izvrstno klavirsko tehniko, navdihuje mlajše in starejše generacije glasbenikov in ljubiteljev glasbe s celega sveta. Tako njegove nastope spremlja tudi več desettisoč ljudi. Samo lani je nastopal na štirih celinah v več kot 20-ih državah.

Peter je začel igrati klavir že, ko je bil star dve leti, ko je »tako na uho« na pianinu njegovih starih staršev igral melodije iz svojih najljubših risank. Kot sila nadarjen otrok se je že pri petih letih začel izobraževati na glasbeni šoli v svojem rojstnem kraju Hajduboszormeny na Madžarskem. Kaj kmalu je dobil status čudežnega dečka in se še kot osnovnošolec začel šolati na Akademiji za glasbo Franz Liszt v Debrecenu.



Svojo prvo skladbo, v njej je bilo slišali močan vpliv Mozarta in Chopina, je napisal ko je bil star 7 let, pri enajstih pa je že posnel svoj prvi solo album. Že v najstniških letih ga je pritegnila filmska glasba. Med poslušanjem opusa skladb Johna Williamsa, priznanega skladatelja filmske glasbe, se mu je odprl povsem nov glasbeni pogled na svet in ga navdihnil za raziskovanje lastnega glasbenega jaza.

Svojo klavirsko govorico je po študiju na Madžarskem začel izpopolnjevati na Akademiji Berklee v Bostonu v Združenih državah Amerike, kjer je svojo virtuoznost in izvirnost izrazil v mnogih glasbenih žanrih, še posebej filmskih, a nedvomno je bilo slišati, da je na njegovo glasbeno izraznost vplivala predvsem glasba Michaela Jacksona.

Januarja 2012 se je vpisal v Guinessovo knjigo rekordov, ko se je v eni minuti dotaknil klavirskih tipk kar 765-krat. Leta 2015 pa je njegova različica Jacksonove skladbe »Bad« na YouTube kanalu le v nekaj dneh bila deležna več kot 10 milijonov ogledov in tako je le-ta postala spletni video hit. Danes imajo vsi Petrovi videoposnetki (YouTube + Facebook) že več kot 250 milijonov ogledov.

Petrovi koncerti so paša za oči in za ušesa. V to se se prepričali vsi tisti, ki so v zadnjem letu obiskali koncerte v več kot 20-tih državah na štirih celinah. Kot tudi vsi tisti, ki so ogledali njegove nastope, ki jih je odigral za nekatere novičarske in druge spletne portale ter radijske postaje (BBC, the Ellen DeGeneres Show’s website, Buzzfeed, 9GAG, Classic FM, Iheart Radio or Billboard). Njegov debitantski album, na katerem bodo predstavljene nekatere njegove najboljše priredbe in avtorske klavirske skladbe, namerava izdati ob koncu letošnjega leta.

Vstopnice za koncert v Kopru so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima, tudi prek spletne strani www.eventim.si.

Značke: bence, glasba, koncert

Članki iz rubrike