natalija-verboten-jpg Odkrito.si

Natalija Verboten spregovorila o lepotni operaciji...

ročna zavora Svet24.si

Slabo parkirani avtomobil 67-letnika stisnil ob ...

pamet ena Petisvet.si

Znamenja, ki pričajo v prid vaše pameti

silhueta, senca, napad, nevarnost, noč, napadalec Svet24.si

Policija potrdila, da motiv za napad na sodnico ...

kylie jenner Svet24.si

FOTO: Da, to je Kylie Jenner brez ličil

andrej rebula Njena.si

Plesalec šova Zvezde plešejo v veselem ...

Miloš Mišo Stevanović Njena.si

Znan Slovenec po desetih letih poročil srčno ...

ou
ou
0 16.05.2018 13:35:30

ŽE TA PETEK: Stand Up komik Russell Peters, en največjih ta hip na svetu, z novim šovom "deported" 18. maja v hali Tivoli!

Tin Vodopivec v sodelovanju z agencijo A Comic Soul predstavlja komični spektakel leta: Russell Peters v novem šovu “Deported”.

Russell Peters je prvi komik z lastnim stand up specialom na Netflixu, z imenom »Notorious« (2013). Redno razprodaja turneje, nastopa pa v najbolj prestižnih dvoranah, kot sta sydneyjska Opera House in londonska 02 Arena. Prvič v zgodovini se bo predstavil tudi slovenskemu občinstvu s povsem novim materialom, s predstavo »Deported« že ta petek, 18. maja v Hali Tivoli. Na nastopih se spretno spopada s problematiko imigracij, rasnih in kulturnih stereotipov, rad se šali o svoji anglo-indijski vzgoji, znan pa je tudi po iskrivi komunikaciji z občinstvom. Kot je Russell sam dejal v šali: »Zdaj, ko je Trump predsednik, imam veliko možnosti, da me bodo deportirali.« Njegov nastop je povezan s problematiko imigracij, kar je njegov zaščitni znak. Vstopnice so na voljo na www.eventim.si in na vseh prodajnih mestih Eventima po Sloveniji. Ne zamudite te ekskluzivne priložnosti, da ga prvič vidite v Sloveniji!

RUSSELL PETERS O SEBI V POGOVORU S TINOM VODOPIVCEM ZA SLOVENSKE MEDIJE
Russell še nikoli ni bil v Sloveniji, a je organizatorju nastopa v Sloveniji in prav tako stand up komiku Tinu Vodopivcu zaupal: »Vedel sem, da obstaja, a nisem še imel priložnosti nastopati pri vas. Težava Američanov je v temu, da v osnovi podcenjujejo ostali svet in lahko pozabijo, da drugi razumejo angleščino, a Američani povečini ne znajo drugih jezikov ... V Slovenijo pridem dan pred nastopom zato, da bom lahko raziskal, kaj ljudje pri vas počnete, poleg tega, da poročate milijonarje (smeh). Počutim se počaščenega, da bom prišel v vašo državo in prvič nastopal.«

Sicer pravi, da se humor ne razlikuje močno med različnimi državami. »Mislim, da je poanta drugje. Če ne najdeš stika z občinstvom, ni pravega odziva ne glede na to, kakšne šale imaš. Občinstvo ti mora verjeti.«

Kako pa se loteva ustvarjanja odrskih skečev? »Ne maram zapisovati šal, jih najraje preizkusim na odru. Verjetno bi jih moral, a če sem iskren, sem verjetno precej len.«

Življenje na svetovnih odrih prinaša tudi specifičen način življenja. »Nisem jutranja oseba. Sem že 30 let v stand upu in se zato nisem vajen zbujati zgodaj.«
»Po 30 letih je življenje na turnejah nekaj, kar pač delaš in se na to navadiš. Prilagajanje je bolj potrebno, ko nisem na turneji. Moram se zbuditi prej, moram biti očka, poskrbeti za posel – stvari, za katere mi ni treba skrbeti, ko sem na turneji.«

Na turnejah pa se vidi tudi čez 20, 30 let. In kaj ga motivira? »Preprosto imam gorečo željo, da se dokazujem, to gori v meni in me motivira za delo.«.

IN KAJ O NJEMU PRAVIJO PRIZNANI SLOVENSKI KOMIKI?
Vid Valič je Russella Petersa prvič videl pred okoli 8 leti: »Moram priznati, da me je takoj navdušil. On je en tistih komikov ob katerem se lahko nasloniš nazaj in se zabavaš ob vse njegovih dovtipih, rasnih razlikah, ki jih opisuje in predvsem imitacijah in dialektih. Russell Peters je čista zabava zato komaj čakam, da ga bom lahko videl v živo."


Tin Vodopivec: «Russella Petersa izredno spoštujem, saj je pionir v marsičem. Je verjetno prvi globalni zvezdnik, ki ga je izstrelil izključno internet in njegova sposobnost napolniti dvorane po vsem svetu - od Malezije do New Yorka - je neverjetna. Je izredno karizmatičen in odličen performer, tako da nas čaka prav poslastica."

Klemen Bučan pravi, da je med njegovimi top 10 najljubših komikov! »Všeč mi je njegova odločna drža, njegovo spreminjanje narečij in njegovo "sodelovanje" s publiko, to tudi sam najraje počnem in vem kako tvegano zna biti če se tega ne lotiš s popolno samozavestjo ker samo tako boš na ta način lahko iz nič naredil mogoče celo najboljšo šalo večera. To mi je pri njem super in komaj čakam, da bom videl na koga in kako se bo spravil."

VEČ O RUSSELLU PETERSU
Naj omenimo še nekaj zanimivosti. Ko je s turnejo »Notorious« gostoval v Dubaju, je to bil najhitreje prodani dogodek v zgodovini Emiratov, prehitel je celo slavno Madonno, Forbes pa je zapisal, da je v času turneje (od 2009 do 2010) zaslužil kar 15 milijonov dolarjev, kar ga je postavilo na mesto tretjega najbolje plačanega komika na svetu. Glede na to dejstvo, kot tudi na to, da živi v Hollywoodu, bi si mislili, da ga poznajo vsi, a komik Chris Rock je zanj dejal, da je »najbolj znana oseba, za katero ni nihče slišal.« To je Russell izkoristil in je eno od turnej poimenoval »Almost Famous«, kar gre na rovaš tega, da veliko materiala za svoje nastope črpa ravno iz svojega življenja.

Russell Peters prvič prihaja v Slovenijo in sicer s svojim novim materialom v okviru svetovne turneje »Deported«. Komik indijskega porekla spada med top 10 na svetovni sceni stand upa; gre kar za največjo zvezdo tega žanra pri nas doslej! Russell je komik in igralec, globalna zvezda, kanadčan indijskih korenin. Je prvi komik, ki je imel na Netflixu svoj “comedy special.” Njegov viralni uspeh ga je izstrelil med svetovne zvezde. Z neutrudnim delom, TV nastopi, videji in filmi pa svojo prisotnost med najboljšimi komiki na svetu tudi redno utrjuje. Na novi turneji je še bolj oseben, neposreden in si želi sodelovanja občinstva. Simpatični zvezdnik doda, da je šov zaradi tega svež in poln presenečenj - včasih "še sam sebe" preseneti. Kar tretjina šova je tako načrtno nenačrtovana, s tem pa je vsak šov edinstven. "Želim, da se vključite, želim dati osebno dogodivščino," pove Russel.

Russel Peters je 47-letni komik, scenarist, igralec, DJ, ki trenutno živi v Kaliforniji. Je en trenutno najbolj uspešnih in najbolje plačanih komikov na svetu, saj so za in pred njim razprodane turneje. V otroštvu je bil pogosta tarča nasilnežev, vse dokler ni začel trenirati boksa. Sedaj zgodbe iz otroštva spretno vpleta v svoje stand-up nastope. Preden je postal komik, je bil priznan didžej v Kanadi. Ključni preobrat v njegovi karieri je bil posnetek iz kanadskih TV serij Comedy Now!, ki ga je nekdo brez njegove vednosti dal na YouTube in je tako postal prava uspešnica!

O Russllovem slovesu veliko govorijo njegovi uspehi, saj podira rekorde. Pritegnil je največ občinstva v zgodovini Avstralije na enem stand-up nastopu leta 2010. Njegova prejšnja turneja »Notorious« je postala najbolj obiskana turneja šov komedije v zgodovini Omana, ZAE, Libanona, Južnoafriške republike, Tajske, Singapurja, Indonezije, Malezije in Kanade.

Tudi njegovo zasebno življenje je bilo prav posebno, saj je nekoč bil v zvezi z biseksualno porno zvezdo, sedaj zvezdo Bollywooda, lepotico Sunny Leone. Zdaj je ločen in na novo zaročen. Iz prejšnjega zakona ima hči, o kateri občasno spregovori v nastopih. Zelo pa je znan po svoji interakciji z občinstvom, v katerega – med drugim - lahkotno in mojstrsko vpleta tematike kulturnih razlik in stereotipov.

Peters se vrača na odrske deske po krajšem odmoru, ki si ga je vzel po snemanju zadnjega “speciala” »Almost Famous«, ki je izšel na Netflixu v letu 2016. V tem času pa je zaigral v lastni komični TV seriji The Indian Detective (v družbi priznanih imen kot so William Shatner, Anupam Kher in Christina Cole), ki je prav tako na voljo na Netflixu.

Ne zamudite komičnega spektakla leta z Russellom Petersom! Vstopnice so v prodaji na www.eventim.si in na vseh prodajnih mestih po Sloveniji.

Značke: peters, komik

Članki iz rubrike