tanja dimitrievska alica Odkrito.si

Slovenska igralka kmalu ločena od hčere?

louis spencer Svet24.si

Lepi aristokrat je obnorel Britanke

yubari, meloni Svet24.si

FOTO: Neverjetno, rekordnih 25.000 evrov vredni ...

hrvaška, plaža Svet24.si

Na tej jadranski plaži boste za ležalnike in ...

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

rebeka the biggest loser Njena.si

Preslepili Rebeko in jo izločili

zrnec ilijevski mediaspeed Njena.si

Partnerka Jurija Zrneca žaluje

STA
STA
0 17.01.2018 10:57:16

Severna Koreja ponudila 230-člansko navijaško ekipo

Severnokorejski Pjongjang se je ponudil, da bi na bližnje zimske olimpijske igre v Južno Korejo poslal 230-člansko ekipo navijačev pon-pon, tudi marca pa bi na paraolimpijske igre v Pyeongchang poslal svojo delegacijo športnikov, danes pišejo južnokorejski mediji.

Ponudbi sta na mizo "prispeli" med drugim krogom delovnih pogovorov obeh držav v obmejni vasi Panmunjom, poroča agencija Yonhap, ki se sklicuje na ministrstvo za enotnost v Seulu. Pjongjang bi svojo delegacijo v Južno Korejo poslal preko obmejnega mesta Kaesong.

Ob tem so na omenjenih pogovorih razpravljali še o velikosti severnokorejske olimpijske delegacije, transportu, dodatnih stroških, skupni predstavitvi pod eno zastavo na uvodni slovesnosti ter skupni ženski hokejski ekipi.

Že v ponedeljek sta se obe strani dogovorili, da bo Pjongjang v Pyeongchang poslal 140-članski orkester, ki bo igral na igrah. Minuli teden, ko sta obe strani prvič po letu 2015 sedli za skupno mizo, se je Severna Koreja zavezala, da bo na zimske igre, ki bodo v južnokorejskem Pyeongchangu od 9. do 25. februarja, poslala svojo olimpijsko reprezentanco ter spremljevalno ekipo delegatov. Paraolimpijske igre bodo na sporedu od 9. do 18. marca.

Predstavniki obeh Korej se bodo v soboto v Lozani sestali še z Mednarodnim olimpijskim komitejem na čelu s predsednikom Thomasom Bachom in poročali o doseženih dogovorih. Najbolj pereča tema bo, koliko severnokorejskih športnikov bo sploh lahko nastopilo na igrah, glede na to, da so kvalifikacijski in registracijski roki za igre že končani. Edini severnokorejski olimpijski nastop, ki si je uradno skozi kvalifikacije zagotovil sodelovanje na igrah, je par v umetnostnem drsanju - Ryom Tae Ok in Kim Ju Sik.

Značke: olimpizem, zoi 2018

Članki iz rubrike