miša molk Odkrito.si

Cigansko razmišljanje Miše Molk

Porsche Cayenne Svet24.si

15-letnik mamin porsche zapeljal v potok

horoskop_napoved Svet24.si

Tedenski horoskop: če želite premagati negativne...

plakat, velenje Svet24.si

Plakati v Velenju z napisi "za družino, za ...

Travis Scott, Kylie Jenner Najstnica.si

Travis Scott in Kylie Jenner skupaj na modni ...

katastrofa Petisvet

Skrivnostna opozorila - kaj nas čaka?

oriana girotto Njena.si

Grenki spomini: Oriana Girotto o sinu Aleksandru

sta
sta
0 03.11.2017 22:52:54

Na zasedanju olimpijskih komitejev proti splošni obtožbi Rusije

vszi
Na zasedanju skupščine zveze nacionalnih olimpijskih komitejev (ANOC) v Pragi so danes poudarili, da je boj za čist šport brez dopinga prva naloga olimpijskega gibanja, obenem pa so nasprotovali splošnemu obtoževanju celotne ruske ekipe zaradi kršitev nekaterih športnikov.

V resoluciji, s katero so pospremili zasedanje v Pragi, so sodelujoči člani ugotovili, da je "boj za šport brez dopinga še vedno naša prva naloga." Popolnoma so podprli preiskave obeh komisij krovne olimpijske organizacije, Schmidove in Oswaldove, ki preučujeta razsežnosti dopinškega škandala z iger v Sočiju 2014, ki ga je razkrilo McLarnovo poročilo.

A obenem so opozorili, da se morajo v športnem svetu izogibati posplošenim ocenam in obtožbam posamezne države ter prevelikemu vplivu politike na šport. "Nesprejemljivo je, da se že pojavljajo zahteve za splošne kazni, še preden sta komisiji končali svoje delo," so ugotovili pri ANOC in dodali, da bi bila izključitev celotne ruske olimpijske ekipe z iger v Južni Koreji tudi kršenje pravilnika krovne mednarodne organizacije za boj proti dopingu, Wade.

Mok bo o kaznih ruskim športnikom, osumljenim sodelovanja v razširjenem programu ruskega dopinga, predvidoma odločal decembra. Pred dnevi so sicer že izrekli prva ukrepa, tekačema Aleksandru Legkovu in Jevgeniju Belovu so doživljenjsko prepovedali nastopati na OI.

Značke: olimpizem, mok

Članki iz rubrike