Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ou
ou
0 12.10.2017 14:48:50

Moj mali poni: Film

Najbolj srčakni junaki vseh časov prihajajo na velika platna.

Že od zgodnjih osemdesetih franšiza Moj mali poni, ki izvira iz neverjetno priljubljene linije igračk podjetja Hasbro, buri otroško domišljijo s pisanimi in pogumnimi grivastimi prebivalci čarobnega sveta ponijev po imenu Konjetaja. Pred svetovno uspešno upodobitvijo v TV seriji "Moj mali poni: Prijateljstvo je čarobno" so konjički oživeli v kar nekaj risanih inačicah, s to serijo, ki jo je ustvarila Lauren Faust, pa so liki dobili povsem novo generacijo mladih oboževalcev.

Le malo risanih likov zbuja toliko ljubezni in privrženosti kot pisani konjički iz risane serije Moj mali poni. Tako za otroke kot za odrasle prijateljstvo med Twilight Sparkle, Pinkie Pie, Rarity, Rainbow Dash, Applejack in Fluttershy predstavlja brezčasno čarobnost; in zdaj leteči, igrivi in neustrašni žrebički naposled prihajajo na velika platna v celovečerni risanki, v kateri se vsi zemeljski poniji, pegazi, samorogi in ostale čarobne živali iz dežele Konjetaja podajo v novi pisani svet, se soočijo z novim sovražnikom in najdejo nekaj novih prijateljev.

Kratka zgodba:


Temačne sile grozijo, da bodo uničile mestece Ponijevci, in šesterica grivastih junakinj – Twilight Sparkle, Applejack, Rainbow Dash, Pinkie Pie, Fluttershy in Rarity – se poda na nepozabno popotovanje onkraj dežele Konjetaja, kjer bodo spoznale nove prijatelje in se naužile razburljivih dogodivščin, pri tem pa zgolj s čarovnijo prijateljstva pomagale rešiti svoj dom.

Izjava režiserja:
»Ti liki in njihove dogodivščine so se vedno vrteli okoli sklepanja prijateljstev in okoli tega, kako pomembni so prijatelji,« razloži režiser Jayson Thiessen. »V seriji smo to zgodbo trobili tolikokrat, da smo se spraševali, kako jo povemo še enkrat… Odgovori je bil: še glasneje! Zato smo se morali odreči udobju Konjetaje in se podati onkraj njenih meja – tja, kjer ljudje in druga bitja ne vedo za prijateljstvo. Tega se morajo še naučiti. In to se nam je zdelo kot Moj mali poni na novi, višji ravni. Poniji namreč živijo v nekakšni utopični resničnosti, v kateri so vse njihove težave precej obrobne. Če pa smo hoteli posneti celovečerec, smo morali ustvariti večja tveganja zanje. In zdelo se nam je prav, da jih zato izbezamo iz njihovega udobja in jim naložimo, da sporočilo o prijateljstvu ponesejo med tiste, ki zanj še nikdar niso slišali.«

MOJ MALI PONI: FILM, animirano zabavo za vso družino si boste v kinih po Sloveniji lahko ogledali v sinhronizirani verziji od 12. oktobra dalje. V vseh večjih kino dvoranah po Sloveniji (Cineplexx, Kolosej Ljubljana, Maribox, Kino Bežigrad) vas v vikendu 14. in 15. oktobra pričakujejo s pestrim moj mali poni dogajanjem. Distributer filma je BLITZ Film & Video Distribution.

Galerija
Značke: film, kino, risanka

Članki iz rubrike