bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Promocijsko gradivo
Promocijsko gradivo
0 01.07.2017 13:40:32

RAZKRIVAMO: Tole naredite za vaše zdravje

Philips sokovnik
Ni več izgovorov! Sedaj lahko za zdravje in dobro počutje največ naredite sami. Vsako jutro. Recept pa je povsem enostaven.

Vzemite si tri minute za zdravje
Gotovo tudi vi poznate ljudi, ki so vedno polni energije in dobre volje tudi takrat, ko vam ni pretirano do smeha – kadar je vreme turobno, ura zgodnja in dneva niste začeli najbolje. Kaj je skrivnost njihovega zanosa? Morda ste jih celo kdaj videli hiteti po ulici s pokritim kozarcem s slamico v roki, polnim soka vpadljive barve, vendar niste znali povezati enega z drugim. Niste namreč vedeli, da si zdrave sokove pripravljajo kar doma s sokovnikom in da jim to opravilo ne vzame nič več časa kot vam umivanje zob ali kuhanje jutranje kave. 


Sokovnik – naprava, ki iz sadja in zelenjave potegne le najboljše
Dober sokovnik je pika na i vašemu zdravemu življenjskemu slogu in brez njega boste težje dosegli želene rezultate, naj gre za dvig odpornosti, več energije ali oblikovanje postave. Kako lahko ena sama naprava tako pomembno vpliva na naše počutje in uspešno spopadanje z dnevnimi izzivi? Odgovor se ne skriva v morebitnih čarobnih sposobnostih sokovnika, temveč v tem, da z njegovo pomočjo lahko iztisnemo čudežne lastnosti iz nečesa tako vsakdanjega, kot je naša hrana. In ko rečemo "iztisnemo", mislimo to dobesedno.

SokovnikPhilips_1
Sokovnik

Priporočena doza vitaminov: 400g na dan!
Svetovna zdravstvena organizacija namreč pravi da moramo za priporočeno dozo vitaminov in mineralov vsak dan zaužiti nič manj kot 400 g sadja in zelenjave. To je velik zalogaj celo za ljubitelje zelenjavnih in sadnih jedi, kaj šele za ostale, ki na krožniku raje vidimo čim manj zelenega.

Tu nastopijo profesionalni sokovniki. Z njihovo pomočjo boste vse potrebne vitamine vnesli v telo kar s kozarcem osvežujočega soka, ki ga lahko spijete kjer koli in kadarkoli želite.

Kakšen mora biti dober sokovnik
Če želite iz sadja in zelenjave pridobiti kar največ koristnih hranilnih snovi, izberite juicer kakovostne izdelave, ki omogoča počasno hladno stiskanje sadja in zelenjave. Takšni polžasti sokovniki iz hrane namreč ne izločijo zgolj vitaminov in mineralov, ampak vaš napitek obogatijo tudi z zdravimi vlakninami. Prepoznali jih boste po vijačnem nastavku, ki ob počasnem vrtenju drobi kose zelenjave in sadja in pri tem iz njih iztisne vse do zadnje kapljice odličnega soka.

Kaj se skriva v kozarcu svežega soka?
S polžastim sokovnikom boste iz sestavin pridobili vitamine A, C, E in K v količinah, ki zadostujejo potrebam sodobnega človeka. Ne pozabimo, da mnogi vitamini in minerali delujejo tudi kot antioksidanti oziroma nevtralizatorji prostih radikalov, ki v telesu povzročajo vnetne procese in so lahko vzrok številnih zdravstvenih težav. Prosti radikali nastajajo med drugim kot posledica stresa, uživanja hitre prehrane, alkohola, kajenja in strupov iz okolja. Vsem dejavnikom tveganja se v modernem svetu žal ne moremo povsem izogniti, zato je še toliko pomembneje, da poskrbimo za primeren vnos antioksidantov v telo. Eden najboljših načinov za to je gotovo pitje svežih sokov, pripravljenih s pomočjo sokovnika. 


Bistri ali gosti sok?
Alternativa polžastim sokovnikom so centrifugalni sokovniki ki iz sadja in zelenjave izločijo primerljivo količino vitaminov, zato so prav tako odličen pripomoček za pripravo zdravih napitkov. Tradicionalno so centrifugalni sokovniki pripravljali sokove, ki so vseboval manj vlaknin kot pri polžastih sokovnikih in so bili dobra izbira za ljubitelje bistrejšega in nekoliko redkejšega soka. Vendar pa sodobni Philipsovi centrifugalni sokovniki s pomočjo inovativne tehnologije FiberBoost omogočajo tudi izbiro nastavitve, ki iztisnjenemu soku doda do 50 % več vlaknin in ga tako napravi polnejšega oziroma gostejšega. Izbira med bistrim ali gostim sokom je tako prepuščena vam.

SokovnikPhilips2
Sokovnik Philips

V svetu vsakodnevnega stresa in kroničnega pomanjkanja časa je lahko kozarec sveže pripravljenega vitaminskega napitka tisti manjkajoči del, ki jeziček na tehtnici premakne v prid zdravju in zadovoljstvu. Nespametno bi se bilo odreči nečemu tako preprostemu in koristnemu, še toliko bolj, ker za svoj eliksir vitalnosti potrebujete le kvaliteten sokovnik in minuto ali dve časa. Za katero koli vrsto sokovnika se boste odločili – za polžastega ali centrifugalnega– bodo vaši dnevi barvitejši, vi pa bolj zdravi in polni elana.

Članki iz rubrike