Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

až
0 04.10.2016 14:53:29

Živjo, nogomet: Drugi kombi s pijačo oddan

Tina Kosec
Živjo, nogomet, in živjo, drama. Prepletenost obeh je postala kar zaščitni znak na prvih dveh turnirjih, na katerih smo se znova prepričali, da sta nogomet in druženje v Sloveniji najboljša kombinacija.

Glavni namen celotnega projekta je pravzaprav obuditi in poudariti pomen športnega druženja z dodatkom vonja po odlični hrani ter pijači, vseeno pa je bila tokrat zabava nekajkrat potisnjena v ozadje, ko se je med igralci v četrtfinalu močno zaiskrilo. Vse to je bilo le dodatna draž in še en dokaz, da na koncu vendarle šteje tudi rezultat. In ravno v tretji četrtfinalni tekmi smo videli finale pred finalom, z zadetki, izključitvami … Napet dvoboj je odločil en sam gol, ki je RC Team popeljal v zadnjo fazo tekmovanja, igralcem nasprotnikovega moštva pa kodral živce, kar so na svoji koži občutili prenekateri udeleženci na tartanu ter celo eden od sodnikov. Kakorkoli že, na srečo je bilo na voljo dovolj jedače in piva, da se je požar zelo hitro pogasil. Tako pač je, »haklanje« v sicer zelo prijetnem vzdušju pač ponuja tudi to.

2. TURNIR DOMŽALE 
Trzin, Športni park Mlake 
1. mesto: RC Team 
2. mesto: Šerifi 
3. mesto: Vinica 

Beno le ob igrišču
Pravzaprav je bilo že na začetku turnirja jasno, da so v črno oblečeni igralci RC Teama premočni za zbrano konkurenco. Ta že tako ni bila na ravni prvega turnirja, je pa zato ponudila priložnost nekoliko bolj pisanim zasedbam, da so na tartanu v Športnem parku Mlake prikazali svoje zavidanja vredno nogometno znanje. Med njimi tokrat ni bilo znanih nogometnih imen, kot so bili v Fužinah Alen Fetić, Mile Simeunović ali Amir Dervišević, je pa ob robu dogajanje z zanimanjem spremljal nekdanji reprezentančni rokometni vratar Beno Lapajne. Marsikatera ekipa bi z njim v vratih močno pridobila … A Beno je tokrat branil le tiste žoge, ki so ob nekoliko slabših strelih končale bližje gozdni meji ob igrišču. Najbolj natančni pa so bili, kot že rečeno, igralci ekipe RC Team, ki so v polfinalu prevladovali nad mladeniči moštva Ugor, sestavljenega iz zelo pisane druščine. Vratar tenisač z mačjimi refleksi, mladenič, ki igra za Domžale, ter še nekaj lokalnih »pubecev« so se dobro upirali, na koncu pa ob dveh porazih zasedli nehvaležno četrto mesto in s tem ostali brez svojega kosa pogače, oprostite, pijače. S 50 litri so se lahko okrepčali tretjeuvrščeni igralci ekipe Vinica, ki so se po besedah kapetana kar tri ure vozili (malo za šalo, malo zares), da so se udeležili drugega turnirja v sklopu projekta »Živjo, nogomet«. 

PREOSTALI JESENSKI TURNIRJI 
15. 10. 2016 – Koper (Bonifika) 
22. 10. 2016 – Velenje (Cesta Simona Blatnika) 
29. 10. 2016 – Nova Gorica (pri krožišču v Rožni Dolini) 

MVP do tisočice
V finalu sta se nato v že zelo hladnem ozračju malce po deveti zvečer udarili ekipi RC Team in Šerifi. V izenačenem obračunu je odločila individualna kakovost v črno oblečenih haklerjev, ki so prek kasnejšega MVP-ja Marka Zidarja najprej povedli, nato pa le nemočno gledali, kako je eden od šerifov s pravo mojstrovino snel pajčevino iz zgornjega desnega kota vratarja. Ko je najtežje, pa na površje izplavajo tisti najboljši in Marko Zidar se je med celotnim turnirjem izkazal za zaupanja vrednega soigralca. Z odločilnim drugim zadetkom je razgrel ozračje ob igrišču, svoji ekipi pa namesto stotih priigral kar tisoč litrov pijače, ki jo za zmagovalce v posebnem kombiju pripelje Pivovarna Union. Brez skrbi, kombi ostaja v lasti organizatorjev, pijače pa je do torka nedvomno že nekaj zmanjkalo, predvsem kakšna »gajba« s priljubljenim hmeljnim napitkom. Zmagovalci so ga vsekakor zasluženo izpili na dušek, tudi drugi udeleženci pa si zaslužijo čestitke za prikazano nogometno znanje ter pričarano odlično vzdušje. Zdaj se na novo napolnjen kombi seli v Koper, kjer bo 15. oktobra na sporedu tretji od petih jesenskih turnirjev. Po tistem pa brž na pot proti prestolnici na večni derbi, če le zvezdniki asfalta ne bodo že v Bonifiki tako navdušili in zadovoljili apetite po kakovostnem nogometu.

Članki iz rubrike