Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
20.08.2016 09:26:32
Deli članek:

Britanska poročevalka iz Ria se še vedno bori za življenje (foto)

vszi

Britanska televizijska poročevalka Charlie Webster se v bolnišnici v Riu še vedno bori za življenje.

Potem ko so 33-letnico sprejeli v bolnišnico, zdravniki najprej niso vedeli, od kod izvira vzrok za njeno slabo počutje. Websterjeva je bila v skupini, ki je iz Velike Britanije v dobrodelne namene prikolesarila v Rio. Tako da je bilo za njo okoli 4800 kilometrov kolesarjenja.

Zdravniki so sprva menili, da se slabo počuti zaradi napora, ki mu je bila izpostavljena, a se je izkazalo, da vendarle ni tako.

twitter
Zbolea je namreč za redko obliko malarije in so jo morali spraviti v umetno komo in začel se je Britankin boj za življenje.

Toda zdaj iz Brazilije prihajajo ohrabrujoče informacije, da se je Websterjeva po petih dneh prebudila iz kome.

twitter
Sicer se še vedno počuti precej omotično, a ji je vendarle uspelo prvič, odkar so jo sprejeli, spti nekaj tekočine.

Triintridesetletnica je pri zavesti, njeno stanje je stabilno, toda še vedno ostaja priklopljena na dializni aparat, s katerim ji čistijo kri. Zdravniki pa ves čas opravljajo različne teste in podrobno opazujejo njene ledvice.

twitter
Z Websterjevo sta ob bolniški postelji tudi njena mama in brat. "Charlotte se zaveda, da bi skoraj umrla. Rekla mi je, poglej vse te aparature, na katere sem priklopljena. Je zelo močna punca, a kot me zdravniki ves čas opozarjajo, vsak človek okreva na drugačen način. To so res neverjetno težki trenutki, ves čas smo v skrbeh, a to, da je Charlotte pri zavesti, je izjemno," je povedala mama Joy.

vszi

Galerija