Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pr
pr
31.05.2016 11:29:25
Deli članek:

Slovenija kamp 2016

Zgodba se nadaljuje, SLOVENIJA KAMP se vrača v svojem sedaj že standardnem terminu. Prvi teden v mesecu juliju je rezerviran za največji nogometni kamp za otroke v Sloveniji. Namenjen je dečkom in deklicam od letnika 2003 do 2009. V preteklih dveh letih je ekipa odlično izpeljala nogometne kampe na 18. različnih lokacijah širom Slovenije. Vsi kampi po Sloveniji potekajo istočasno na vseh lokacijah, kar daje projektu posebno moč.

Več kot 500 udeležencev istočasno, z istim strokovnim načrtom in z več kot 130 strokovnimi sodelavci, spoznava skrivnosti nogometne igre. Otroci 6 dni dihajo za nogomet, se družijo s svojimi nogometnimi prijatelji, se navajajo na delo v skupini, uživajo v animacijah predvsem pa zanimivo in aktivno preživijo del počitnic.

Na 6 dnevnem kampu otrokom nudijo
- šest nepozabnih dni z vrstniki iz vse Slovenije 
- enoten strokovni program vadbe z licenciranimi trenerji 
- druženje z ambasadorji slovenskega nogometa in športa 
- prehrano in nogometno opremo Slovenija kamp 2016 
- nagradno igro za starše 
- skupno zaključno prireditev MINI EVROPSKO PRVENSTVO 
Če za svojega otroka še nimate aktivnosti za počitnice, je SLOVENIJA KAMP prava odločitev

Na prvem mestu je nogomet; strokovno usposobljeni trenerji otroke učijo prvin najlepše igre z žogo – nogometom. V okviru projekta združujejo največje strokovnjake, ki na nogometnem področju delujejo v Sloveniji. Le ti med letom delujejo v svojih nogometnih šolah, svoje izkušnje nato v okviru projekta delijo z otroci na kampih.

Z izbranimi nogometnimi vsebinami otrokom dodajajo kamenčke na njihovi nogometni poti. Slovenija kamp otrokom poleg nogometne rasti pomaga tudi pri njihovi osebnostni rasti.

Njihovo osnovno poslanstvo ostaja nespremenjeno, čim večjemu številu otrok omogočiti spoznavanje osnovnih nogometnih skrivnosti na 6 dnevnem kampu po različnih lokacijah Slovenije. Nekaterim iz šibkejših socialnih okolij omogočijo celo brezplačno udeležbo. V preteklih dveh letih je bilo teh otrok več kot 50.

Čas, ko otroci ne igrajo nogometa je namenjen animacijam, dnevnim obrokom, obiskom ambasadorjev in obiskom pokroviteljev. Letošnja rdeča nit animacij je evropsko nogometno prvenstvo v Franciji, kjer žal ni naše reprezentance. Bodo pa zato v njihove kampe prišli nekateri sedanji in bivši reprezentanti, da kot vzorniki mladih nogometašev predstavijo svoje izkušnje o igranju nogometa na najvišji ravni.

SLOVENIJA KAMP ima zaključno prireditev. Zadnji dan kampa, v soboto se vsi udeleženci kampa zberejo na zaključni prireditvi. Prvo leto jih je bilo 600, lani že 900, letos pričakujejo, da bodo presegli številko 1000. Na zadnjem dnevu otroci prikažejo svoje znanje. Letos bodo na predvečer finala evropskega prvenstva v Franciji vsi kampi med sabo odigrali MINI EVROPSKO NOGOMETNO PRVENSTVO.

Starši in otroci se bodo družili z ambasadorji, pokrovitelji bodo izvedli svoje akcije, napravili bodo spominsko slikanje, razdelili diplome in si zaželeli snidenje naslednje leto, ker SLOVENIJA KAMP postaja tradicionalni projekt, ki širšemu okolju podaja pozitivno sporočilo, da je s strokovnostjo, ambicioznostjo in sodelovanjem možno izpeljati v naši deželi tudi na prvi pogled nemogoče ideje.

Letošnjih 16 lokacij: CELJE, DRAVOGRAD/SLOVENJ GRADEC, JARENINA, KOČEVJE, KOPER, LJUBLJANA, NOVO MESTO, PODZEMELJ, SLOVENSKA BISTRICA, ŠENČUR, ŠOŠTANJ, VIPAVA, TOLMIN, ZAGORJE, ARNE TABOR LJUBJANA, ŽALEC.

Več o aktivnostih in poteku dneva na kampih lahko preberete na spletni strani www.s-kamp.si, kjer se lahko opravi prijava in na FB strani SLOVENIJA KAMP.