Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pr
pr
31.05.2016 09:04:38
Deli članek:

Neymar Jr’s Five: v Braziliji bo Slovenijo zastopala ekipa Mix!

Jure Makovec / Red Bull Content Pool

Na mokrem Ukmarjevem trgu v Kopru so v slovenskem finalu globalnega malonogometnega turnirja premagali zasedbo Red Star.

12 ekip, 18 obračunov, ena vozovnica za svetovni finale v Braziliji. Na sklepnem dejanju globalnega nogometnega turnirja Neymar Jr’s Five na slovenskih tleh je vso konkurenco uspelo ugnati ekipi Mix. Tilen Štendler, Nino Zalašček, Tine Kravanja, Nejc Hozjan, Patrik Čujec in Gregor Kos se tako v začetku julija odpravljajo v brazilski Santos, kjer bodo na Instituto Projeto Neymar Jr zastopali Slovenijo na globalnem finalu turnirja Neymar Jr’s Five.

Rezultati s finala v Kopru
1. Mix 
2. Red Star 
3. Majmuni 
4. Žlota Krovstvo in kleparstvo

Asfaltno igrišče nekaj metrov od jadranskega morja je zadnjo majsko nedeljo doživelo pravi spektakel. Nekaj minut pred uvodnim žvižgom sodniške piščalke se je na Obali ulilo kot iz škafa, voda z neba pa seveda ni prizanesla niti za to priložnost pripravljenemu igrišču. Gladek asfalt se je tako spremenil v drsalno ploščad. Kljub temu in še bolj drseči žogi, so predstave ekip ter spretnosti posameznikov že v skupinskem delu namigovale na razburljivo končnico slovenskega finala.

Ob začetku izločilnih bojev je nad obalo ponovno sijalo sonce, temperaturo na Ukmarjevem trgu pa so poleg naše najbližje zvezde dvigovali četrtfinalni obračuni. Najbolj napeto tekmo med ekipama Bronx ter Žlota krovstvo in kleparstvo je bilo potrebno celo ponoviti, na koncu je po izvajanju ”penalov” v polfinale napredovala slednja. Med najboljše štiri so se uvrstile ekipe Red Star, Majmuni, Žlota krovstvo in kleparstvo ter Mix. Dva obračuna in dvajset minut kasneje sta proti Braziliji z velikimi pričakovanji zrli ekipi Mix in Red Star. Sonce se je ponovno skrilo za težke oblake in koprski asfalt je drugič v nekaj urah namočil dež. Mix-i so na krilih Tilna Štendlerja dominirali od prvega žvižga do petega zabitega gola in v dobrih 8 minutah s 5 – 0 nadigrali zasedbo Red Star. Sledilo je glasno proslavljanje in skok v morje. Tretje in četro mesto so domov odnesli Majmuni in Žlota Krovstvo in kleparstvo.

Pri turnirju Neymar Jr’s Five gre za igro pet na pet, vsaj na začetku, resnična posebnost globalnega turnirja pa je to, da ekipa, ki prejme gol, takoj izgubi tudi enega igralca. Igre je konec, ko ena ekipa ostane brez igralcev ali pa je preteklo 10 minut. Zmaga seveda tisti z več goli v mreži nasprotnika oz. z več igralci na igrišču. Na slovenskih kvalifikacijskih turnirjih se je finalni izbor v Kopru uvrstilo 12 ekip: Bonx, Kozorogi, Senovo in Capodistria s prvega turnirja v Kopru, iz Kranja Seoski Maribor, RedStar, Mix, Exit FC ter iz Ljubljane Žlota krovstvo in kleparstvo, Slovenija 7, Majmuni in RC Team.

Globalni finale se bo odvil 9. julija v brazilskem Santosu, kamor bodo prišle ekipe iz 43 držav.

Igralec tekme je postal Tilen Štendler.