Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
31.03.2016 18:55:24
Deli članek:

Legenda Barcelone močno razočarala svoje privržence (foto)

Reuters

Legendarni bolgarski nogometaš Hristo Stoičkov je prejšnji mesec praznoval abrahama. Kot kaže si je za osebni jubilej privoščil nekaj drugačnega in nekaj, česar mu mnogi navijači ne bodo (hitro) oprostili.

Nekdanji zvezdnik Barcelone je z bolgarsko izbrano vrsto pred 22 leti na svetovnem prvenstvu v ZDA osvojil četrtp mesto in bil (skupaj z Rusom Olegom Salenkom) najboljši strelec tekmovanja, kar mu je prineslo zlato žogo, nagrado, ki jo podeljujejo vsako leto in jo dobi najboljši nogometaš na svetu v tistem trenutku. V glasovanju je takrat prejel občutno več glasov od drugouvrščenega Italijana Roberta Baggia in tretjega Paola Maldinija.

Reuters

Kariero je končal leta 2003, pozneje pa deloval kot trener. Med letoma 2004 in 2007 je vodil bolgarsko reprezentanco, nato se je preizkusil še pri Celti Vigo, južnoafriškem Mamelodiju in domačih Litexu ter sofijskemu CSKA-ju (2013), kjer pa je zdržal samo en mesec.

Zdaj uživa v nogometnem pokoju, pred dnevi pa se je skupaj s svojo ženo odpravil v Južno Afriko, kjer sta se udeležila organiziranega lova na divje živali.

inafrika.org

Fotografije, na katerih ga je mogoče videti nasmejanega z uplenjenimi žirafo, zebro, divjo svinjo, risom, bizonom in antilopo, je s svetom delil na spletni strani španskega podjetja, ki je organiziralo lov. Na vse skupaj se je hitro odzvala njegova rojakinja Stela Raičeva, ki je velika zagovornica pravic živali: "Hrista Stoičkova spoštujem in cenim kot nogometaša. Za nas je prava legenda, saj nam je dal veliko razlogov za zadovoljstvo, ponudil nam je trenutke, na katere smo ponosni. Toda to, kar je naredil v Afriki, je žalostno, barbarsko."