Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
18.02.2016 09:24:57
Deli članek:

Bach: Zadnjih šest mesecev je vedno napornih

vszi

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach je pol leta pred začetkom olimpijskih iger v Rio de Janeiru pohvalil prireditelje letošnjih iger. Nemec meni, da je država v težkem položaju in da so olimpijske igre tudi del rešitve nastale problematike.

"Zadnjih šest mesecev je vedno napornih, a vsi vidimo, da sta mestna in tekmovalna infrastruktura skoraj dokončani. To je velik dosežek, če vemo, da Brazilija preživlja politično, gospodarsko in finančno krizo. A vse to kaže, da Brazilija ve, da so olimpijske igre tudi del rešitve teh težav," je izpostavil Bach.

Ta se je moral dotakniti tudi problematike v zvezi z virusom zika in kot pravi, težavo Mok jemlje zelo resno in jo budno spremlja, a vseeno je Bach prepričan, da virus ne bo pomenil resne grožnje igram. "Ne smemo mimo velikih prizadevanj v Braziliji, kjer 220.000 vojakov skrbi za preventivne ukrepe in seznanja prebivalstvo s problematiko," še pravi prvi mož svetovnega športa in dodaja, da je nevarnost med igrami za okužbo vendarle nekaj manjša, saj bodo igre, Brazilija leži na južni polobli, na sporedu pozimi.

Bach pa se je že ozrl tudi v prihodnost in pohvalil vse štiri kandidate za olimpijske igre 2024. "Za Mok je zadeva zelo preprosta, saj imamo štiri kandidate, ki lahko pripravijo izredne igre. Seveda bo zaradi tega izbor težak. Sam sem v dobrem položaju, ker mi ni treba glasovati." Mok bo prireditelja izbral 13. septembra na zasedanju v Limi, kandidati za igre pa so Pariz, Rim, Budimpešta in Los Angeles.