Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
17.02.2016 21:53:01
Deli članek:

Nike dvignil roke od Mannyja

Reuters

Nike je prekinil sodelovanje s filipinskim boksarjem Mannyjem Pacquiaom.

Sloviti filipinski boksar, ki ima v domovini status narodnega heroja in se poteguje za sedež v tamkajšnjem senatu, je pred dnevi dvignil nemalo prahu s svojim komentarji na račun istospolno usmerjenih.

"To je zdrava pamet," je začel osemkratni svetovni prvak, ki se je sicer kasneje opravičil za svoje besede. "Ali morda vidite, da bi se živali istega spola parile med seboj? Živali so boljše, saj ločijo moškega od ženske. Če se moški parijo z moškimi, ženske pa z ženskami, potem so slabši kot živali."

Besede, ki so kot že rečeno dvignile nemalo prahu, med prvimi pa je reagiral Nike, ki je kaj hitro prekinil dolgoletno in najbrž obojestransko donosno sodelovanje z enim najboljših boksarjev svoje kategorije. V izjavi za javnost je športni gigant Nike v sredo zvečer med drugim zapisal: "Do njegovih komentarjev čutimo skrajni odpor. Nike odločno nasprotuje kakršnikoli diskriminaciji in ima dolgo zgodovino podpiranja ter zavzemanja za pravice skupnosti LGBT. Od danes dalje nimamo več odnosa z Mannyjem Pacquiaom."