Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
mag
mag
01.01.2016 17:15:46
Deli članek:

Drugi del: Največje 'bistroumnosti' iz športnega sveta

vszi

Konec iztekajočega leta ali novo koledarsko leto, v katerega smo vstopili, ponuja ogromno priložnosti, da se ga spomnimo po nekaterih neumnih izjavah.

Jose Mourinho bi lahko bil v tej rubriki kar nekajkrat pa nihče ne bi povzdignil obrvi. Zapleti okrog tega in onega so pri njem nekaj vsakdanjega. Tokrat se je lotil angleške nogometne zveze zaradi kazni ob kritikah sodnikom"Kazen 50.000 funtov je sramotna, to, da bi smel obiskati stadiona za tekmo, pa je naravnost smešna. Srečen sem, da mi niso namestili elektronske sledilne naprave."

Kako slabo gre košarkarjem v najmočnejši ligi NBA, je prikazal predvsem Josh Smith. Košarkar Los Angeles Clippersov je letos moral sprejeti precej manjšo plačo, kar ga ni niti malo razveselilo. "Imam družino in zaradi tega bo nam težje," je dejal Smith, ki se mu je plača znižala na skromnih 6.9 milijonov ameriških dolarjev. Milijonov!

"Ne bežimo od tega, da imamo probleme. A ti obstajajo tudi drugod po svetu. Pri nas je odstotek teh športnikov enak kot kjerkoli drugje," je povedal ruski minister Vitalij Mutko pred dokončno odločitvijo Mednarodne atletske zveze (IAAF), da rusko atletsko zvezo suspendira zaradi sistematičnega dopinga

vszi
Predsednik Iaafa Britanec Sebastian Coe se prav tako zavzema za milejše ukrepe, torej za sodelovanje z Rusi in ne njihovo izključitvijo.

V Wimbledonu veljajo prav posebna pravila kar se tiče oblačil in kakršnihkoli dodatkov. O tem je zanimivo mnenje podala Bethanie Mattek-Sands, ki slovi po odbitih in norih oblačilih: "Še poročila se nisem v belem."

Morda celo najboljša izjava v svetu športa v letu 2015. Irski pomočnik trenerja je zbranim predstavnikom medijev na vprašanje, ali bo Robbie Keane zaigral kljub rojstvu otroka odgovoril naslednje: "Zakaj pa ne bi igral? Saj ni on rodil otroka. Če slučajno ne doji otroka, bo zaigral."

Profimedia