Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.01.2016 15:19:36
Deli članek:

Prvi del: Največje 'bistroumnosti' iz sveta športa

vszi

Konec iztekajočega leta ali novo koledarsko leto, v katerega smo vstopili, ponuja ogromno priložnosti, da se ga spomnimo po nekaterih neumnih izjavah.

Začnimo pri Lewisu Hamiltonu, ki je letos znova postal svetovni prvak, ob tem pa je svojemu moštvenemu kolegu Nicu Rosbergu, ki je dobil zadnje tri preizkušnje v sezoni, zabrusil naslednje: "Zdi se mi, da se vseeno bolje sliši, da si svetovni prvak, kot pa zmagovalec posamezne dirke."

Kolobocije Seppa Blatterja so verjetno znane vsakemu izmed vas, ki spremlja nogometno dogajanje. Njegova neodločnost je letos mejila na bizarno. "Hvala, ker ste me izbrali za predsednika FIFE za obdobje štirih let," je dejal Švicar, ki nato teden dni kasneje odstopil s položaja, nato pa znova umaknil svoj odstop. Konec koncev sploh ni pomembno, saj so samodržca namreč suspendirali za 8 let zaradi jemanja podkupnine.  

"Zavedam se zapisov v medijih, a jasno želim povedati, da ostajam v Aston Villi in da ne želim nikamor prestopiti," je dejal takrat kapetan kluba iz Birminghama Fabian Delph. Čez šest dni je pobral šila in kopita ter prestopil v vrste Manchester Cityja

vszi

"Dolgočasen si. Želim te oddaljiti od težke kategorije. Si toliko karizmatičen, kot moje spodnje hlače," je dejal Tyson Fury svojemu tekmecu v boju za naslov prvaka Vladimirju Kličku. Tudi o ženskah in o nekaterih ostalih zadevah, je imel britanski boksar marsikaj za povedati.

Gregg Popovich, sloviti trener San Antonia, enega najboljših moštev v ligi NBA, se nikoli ni sprijaznil z metom za tri točke. "Sovražim ta met za tri točke. Nikoli ga ne bom smatral za košarkarsko pomembnega. Zakaj potem nimamo meta za pet ali sedem točk? Takšen pač sem, stara šola, čeprav moram priznati, da nam je ta met precej pomagal pri osvajanju naslovov." Zanimivo razmišljanje, gospod Popovich.

Reuters