Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
25.12.2015 10:30:53
Deli članek:

V Bronxu našli kokain z logom in imenom Lea Messija

vszi

Ameriške oblasti so stopile na prste prekupčevalcem z mamili in jim zasegle zanimivo pošiljko.

Na severu New Yorka, točneje v Bronxu, so preiskovalci prijeli dva tihotapca mamil. Novica ne bi bila nič posebnega, če ne bi bila nenavadna pošiljka kokaina, ki sta jo nepridiprava skušala transportirati. Na nekaterih kilogramskih paketih kokaina je namreč odtisnjeno ime Messi in prepoznaven logo njegove blagovne znamke.

Organi pregona so v sredinih jutranjih urah po lokalnem času prijeli 22-letnega Xavierja Herberta Gumbsa in leto dni starejšega Marka Sota. Oba sta obtožena tihotapljenja mamil, povezana pa naj bi bila s portoriškimi karteli, ki so znani po široki mreži na severovzhodu ZDA in številnih nasilnih incidentih.

Pri Herbert Gumbsu so v vozilu našli kar 50 kilogramov kokaina, pri Sotu še 12 kilogramov. Oblasti so potrdile, da imajo nekateri kilogramski paketi logo in ime Messija, a da med Argentincem in prekupčevalci ni nobene povezave. Za oba osumljenca je tožilec zahteval 400.000 ameriških dolarjev varščine.

PRED PORTORIČANI ŽE MEHIČANI
Messijevo ime se je že drugič nehote znašlo v zgodbi, povezani s prekupčevalci mamil. Njegova kampanja prijateljskih tekem Messi in prijatelji, ki je imela dobrodelno noto, je služila za pranje denarja mehiškega narkokartela. Slednji je z množičnim kupovanjem fiktivnih vstopnic za tekme skušal zabrisati sled sumljivega denarja.