Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
au
au
24.12.2015 17:31:02
Deli članek:

Kakšna je "prava resnica" o stanju Michaela Schumacheraja?

Oboževalci legendarnega dirkača formule ena so dobili le lažno upanje.

Pred dnevi je ogromno prahu dvignila informacija, da naj bi se stanje Michaela Schumacheraja, ki se je decembra 2013 na smučanju v Meribelu hudo ponesrečil, izboljšalo do te mere, da naj bi sedemkratni prvak v formuli 1 celo shodil. Takšno obetavno sporočilo je v javnost posredovala znana nemška revija Bunte, ki se sklicuje na zelo zanesljiv vir: "Michael je zelo suh, a s pomočjo terapevta lahko hodi. Uspelo mu je narediti nekaj korakov. Spet lahko dvigne tudi roko."

Oboževalci legendarnega dirkača so se tega seveda zelo razveselili, a kmalu je postalo jasno, da je resnica drugačna. In še naprej kruta, družina je zaradi poročanja o nepreverjenih dejstvih ogorčena. "Na žalost smo zaradi takšnih zapisov prisiljeni javno povedati, da trditve o tem, da Michael lahko dvigne roke, niso točne. Tovrstna namigovanja so glede na resnost stanja, v katerem se nahaja, in ob spoznanju, da je njegova zasebnost nad vsem, zelo neodgovorna. Žal takšne informacije v javnosti dajejo le lažno upanje," je sporočila tiskovna predstavnica Michaela Schumacheraja Sabine Kehm in zoper Bunte napovedala tožbo.

Medtem je Bild objavil zgodbo o "pravi resnici" trenutnega stanja najtrofejnejšega voznika formule ena. Bild zatrjuje, da je veliko težje. Schumacher naj bi sicer dihal brez pomoči aparatov, odpira tudi oči, vendar menda le v posameznih trenutkih daje vtis, da se zaveda, kaj se dogaja okrog njega.