Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.11.2015 11:42:04
Deli članek:

Rivalstvo in rasizem: Hud pretep staršev na derbiju U-10!?

Saj ni res, pa je. Pretirano zagreti starši so si na torinskem mestnem derbiju pošteno skočili v lase, končalo se je z nekaj resnimi poškodbami.

Da starši zelo energično spremljajo nogometne nastope svojih otrok, je znano. Če k temu dodamo rivalstvo, napeto dogajanje na igrišču in rasno nestrpnost, pa se na žalost lahko zgodi tudi to, kar se je zgodilo v Torinu. Začelo se je s sporom na zelenici, nato so se na enega od fantkov spravili starejši, sledil pa je pretep med njimi. 

V dvoboju leta 2005 rojenih igralcev Juventusa in Torina so se mali igralci ene ekipe spravili na temnopoltega fantka v drugi, ki sta ga želela zaščititi starša. Po robu so se jima postavili starši prvotnih napadalcev, zadeva je ušla nadzoru in na žalost zaplula v rasistične vode, kar je privedlo do hujših neredov.

Končalo se je s porivanjem po stopnicah, brcami in udarci, pri čemer jo je s poškodbami vratu najhuje skupila mama temnopoltega fantka. Na drugi strani ima oče enega od fantkov zlomljen nos, podobnih poškodb je še nekaj, dogodek pa v Italiji močno odmeva in bi utegnil imeti tudi obsežnejše posledice.