Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
16.11.2015 13:24:38
Deli članek:

Pjanić kot Profesor X, Handanović kot dr. Octopus

Reuters

Italijanska Gazzetta se je poigrala z lastnostmi nogometašev in jih poskušala preslikati na like znanih superherojev iz znanstveno-fantastičnih filmov.

V reprezentančnem premoru na italijanski nogometni klubski sceni vlada rahlo zatišje, kar je primeren čas za nevsakdanje primerjave in analize dogajanja v Serie A.

Pri Gazzetti so bralcem ponudili zanimiv seznam "superherojev" najmočnejše lige Apeninskega polotoka, s katerimi si lahko izboljšate položaj v računalniški simulaciji Fantasy.

AVENGER
Italijanski kolegi so začeli z napadalcem. Kljub boljšemu strelskemu izkupičku Gonzala Higuaina, Ederja in Nikole Kalinića so izbrali Carlosa Bacco iz AC Milana. Kolumbijec je Maščevalec, predvsem zaradi svoje hladnokrvnosti pred vrati. Pri Gazzetti so celo dodali, da bi se morda obnesel kot naslednji James Bond, saj je pred golom "smrtonosen".

FLASH
Med napadalnimi vezisti so iskali Flasha. Izbrali so Rominega Gervinha, sicer znanega pod vzdevkom "črna puščica". Reprezentant Slonokoščene obale blesti v izjemno hitrih protinapadih, letos je ob šestih ligaških golih podelil še eno podajo za zadetek.

PROFESOR X
Tudi med centralnimi vezisti je izbira padla na igralca Rome. Vlogo Profesorja X, osrednje figure X-Mož, je dobil reprezentant BiH Miralem Pjanić. "Mali princ" namreč vleče niti igre tudi na daljavo, njegovi prosti streli pa so sila neprijetni za vratarje.

SPIDERMAN
Med branilci je najbolj primerne lastnosti izkazal Bolognin Maročan Adam Masina. V 21-letnika pred sezono ni verjel praktično nihče, sedaj pa je med najbolj vročimi defenzivci lige. Iz Petra Parkerja se je preobrazil v Spidermana, pravijo pisci Gazzette.

DR. OCTOPUS
In na koncu je ostal še vratar. Samir Handanović tudi letos navdušuje v dresu Interja, posebej na tekmi proti Romi je deloval, kot da ima več kot štiri okončine. Izbira superjunaka seveda ni bila težka: dr. Octopus (hobotnica).

Vsi navijači Slovenije upajo, da bo Handanović tudi v torek zvečer v Ljudskem vrtu v najboljši možni izdaji, saj si četa Srečka Katanca prejetega zadetka praktično ne sme privoščiti.

Wikipedia