Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
15.11.2015 14:57:52
Deli članek:

Zvezdniki z mislimi pri Parižanih

vszi
Pariz

Športni svet izraža podporo žrtvam terorističnega napada v Parizu. Oglasili so se številni zvezdniki.

"Žalosten sem poslušal novice iz Pariza, Moje misli so pri žrtvah in njihovih družinah," meni zvezdnik svetovne atletike jamajški sprinter Usain Bolt.

"Sem šokiran, žalosten, brez besed in ves iz sebe. Moje molitve so namenjene družinam umrlih," pa je dejal prvi teniški zvezdnik sveta Srb Novak Đoković. "Franciji in Parižanom izražam vso podporo," pa je razmišljal španski tenisač Rafael Nadal.

"Ne morem drugače, kot da mislim na tragedijo v Parizu, O bog, kaj se dogaja z ljudmi. Moje molitve so namenjene družinam," je po tekmi misli povzel ameriški košarkar LeBron James. Brez besed je ostal tudi nemški dirkač formule 1 Nico Rosberg: "Francija, moje misli so z vami."

PRIDRUŽILI SO SE TUDI SLOVENCI
"Šokiran sem. Mislim na vse družine in žrtve. Ostani močan Pariz, ostani močan," pa je zapisal slovenski rokometaš Dragan Gajić, ki si kruh služi v francoskem Montpellierju, košarkar New Yorka Saša Vujačič je ob črno-beli fotografiji Eiffelovega stolpa, pred njim pa peterice vojakov na vojaškem džipu, zapisal: "Žalosten dan za svet." Nekdanji slovenski košarkar Boštjan Nachbar je tvitnil: "Šokiran gledam, kaj se dogaja v Parizu. Upam, da bomo obvarovali čim več nedolžnih življenj."

Številni športniki so profilne fotografije na Facebooku obarvali z barvami francoske zastave, med njimi Gajićev soigralec Borut Mačkovšek in kolesarja Luka Mezgec ter Marko Kump, nekateri - denimo nogometaš belgijskega Lierseja Etien Velikonja - so objavili fotografije Eifflovega v slogu hipijevskega simbola miru.