komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

ue
ue
0 27.01.2015 20:00:22

Tina Maze še drugič športna osebnost leta

Športni dnevnik Ekipa24 je skupaj s svojimi bralci že sedmič izbral športno osebnost leta.

Drugič zapored je v izboru slavila najboljša slovenska alpska smučarka Tina Maze, ki je februarja na olimpijskih igrah v Sočiju osvojila dve zlati kolajni, v tekoči sezoni pa je spet prepričljivo najboljša tekmovalka v svetovnem pokalu. Na drugem mestu je pristal športni direktor NK Maribora Zlatko Zahović, tretji pa je bil prvak lige NHL s svojimi Kingsi Anže Kopitar.

Ker je bilo v letu 2014 ogromno slovenskih športnih uspehov, je bil izbor kandidatov tokrat zelo širok. Nominirali smo kar 18 posameznikov, ki so na svojevrsten način opozorili nase.


Ocene novinarjev in športne javnosti – bralci ste lahko svoje glasove oddali preko ankete na naši spletni strani – smo naposled združili in nominirance razvrstili v končni vrstni red. V primeru enakega števila točk smo v boljši položaj postavili tistega, ki je bil uspešnejši v glasovanju uredništva. Tako je po našem mnenju prav, navsezadnje je to izbor športne osebnosti leta po izboru Ekipe24. Na drugi strani toliko veljave, kot jo je imela tokrat, športna javnost s svojimi glasovi še nikoli ni imela.

Po "fotofinišu" je zmago odnesla Tina Maze, z enakim izkupičkom, vendar manj točkami v glasovanju uredništva, je bil drugi Zlatko Zahović. Sledijo: 3. Anže Kopitar, 4. Goran Dragić, 5. Peter Prevc, 6. Kevin Kampl, 7. Matjaž Kek, 8. Marcos Tavares, 9. Samir Handanović, 10. Ante Šimundža, 11. Matjaž Kopitar, 12. Milivoje Novaković, 13. Žan Košir, 14. Luka Mezgec, 15. Dragan Gajić, 16. Zoran Dragić, 17. Vesna Fabjan in 18. Teja Gregorin.

Tina Maze je sicer drugič zapored slavila v izboru, dvakrat je zmagal tudi Anže Kopitar (2010 in 2012), enkrat pa so bili najboljši Sara Isaković (2008), Primož Kozmus (2009) in Samir Handanović (2011).

Članki iz rubrike