franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Jurij Završnik
Jurij Završnik
0 14.11.2014 13:21:17

Tudi kakšen udarec pod pasom

vzsi
Na Olimpijskem komiteju Slovenije se v nemirnem ozračju pripravljajo na volilno skupščino, ki bo 16. decembra.

Volitve se bližajo, v Tivoliju pa je vse bolj nemirno. Še vedno sta javno znana le dva kandidata za morebitnega naslednika Janeza KocijančičaBogdan Gabrovec in Andraž Vehovar, Zoran Janković pa se še vedno ni izjasnil.

771-30-gabrovec GW
Grega Wernig

Seveda je volilna kampanja obeh javno znanih kandidatov zelo napeta, vsak pa ima svoje prijeme. Tako Gabrovec kot Vehovar sta si izbrala tudi človeka, ki skrbita za lobiranje, za njune glasove – za Gabrovca lobira Janez Sodržnik, za Vehovarja pa Tomaž Jontes. Vse lepo in prav in nič narobe, navsezadnje gre za najbolj vplivno športno funkcijo v državi.

Malce presenetljivo je, da se še ni izjasnil ljubljanski župan (čas ima sicer do nedelje), ki verjetno čaka, kako se bo razpletla korespondenčna seja Rokometne zveze Slovenije. Ali se bodo na rokometni zvezi sploh odločili, da bodo podprli Jankovića? Se je Franjo Bobinac odločil drugače, ker je uvidel, da ima Janković bolj malo možnosti za zmago na volitvah za predsednika OKS?

771-30-jankovic GW
Grega Wernig

Niti ni tako neverjetno, čeprav na rokometni zvezi kar malce skrivajo svoja stališča do tega vprašanja. Ampak, določeni viri že vedo povedati, da se je Janković odločil, da ne bo kandidiral. Verjetno je preštel morebitne glasove in ugotovil, da jih je premalo za zmago. Zagotovo pa Zoran ni človek, ki bi nekam rinil brez glave, brez razmišljanja in brez jasnega zagotovila. Raje ga ni, kot da je poraženec. Razumljivo. 


KOCKE NE BO VEČ
Sicer pa v tem trenutku niti ni tako pomembno vprašanje, ali se bo Janković podal v kandidaturo ali ne. Niti ni tako pomembno, koliko glasov bosta pobrala Gabrovec in Vehovar. Kot kaže, se premiki dogajajo tudi na olimpijskem komiteju. Janez Kocijančič je znan kot preudaren in strog vodja, ki okoli sebe zbere ljudi, ki jim zaupa, toda zdaj vsi, ki delajo na OKS, vedo, da Kocke konec decembra ne bo več, in vsak je izbral svojega kandidata.

771-30-vehovar mediaspeed
Mediaspeed

Nekaj je takih, ki se bolj nagibajo h Gabrovcu, nekaj pa takih, ki so bližje Vehovarju. In kot kaže, se nekateri, ki v OKS zastopajo sponzorje, bolj obračajo proti Vehovarju, kar je po svoje tudi razumljivo, saj si je Andraž v zadnjih desetih letih lobističnega posla nabral precej poznanstev in v bistvu izhaja iz teh krogov. V izvršni odbor olimpijskega komiteja je bil med drugim, poleg predstavnika SKB banke, ki ima kot generalni pokrovitelj zagotovljeno mesto, izvoljen Tomaž Jontes iz Telekoma. Že zgoraj smo zapisali, za koga slednji navija.

PRI SPONZORJIH VEHOVARJEVA STRUJA
Sponzorji prispevajo torej tri imena v IO OKS in, kot kaže, je bila pri teh bolj uspešna Vehovarjeva struja. Sta si pa zaradi tega v lase skočila poslovni direktor OKS Damjan Pintar in direktor marketinga Jožko Križan. Slednji naj bi pripadal Vehovarjevi struji, Pintar pa naj bi bil za to, da postane novi predsednik OKS Bogdan Gabrovec. Oba, tako Pintar kot Križan, sta "porivala" svoje ljudi v IO OKS.

Uspešnejši je bil Križan in zdaj je nastal kar glasen spor med dvema zelo pomembnima človekoma v strukturi olimpijskega komiteja. Kako se bo to rešilo, še ni povsem jasno, res pa je, da je bil Pintar nekoč že zaposlen na OKS, potem je odšel v gospodarstvo in se pred letom vrnil na OKS. Mnogi mu očitajo precej visoko plačo, ki naj ne bi bila premo sorazmerna z njegovim učinkom.

POJESTI NEKAJ KISLEGA ZELJA
Toda s tem se bo moral pozabavati novi predsednik OKS, pa naj bo to Gabrovec ali Vehovar. Zavedati se morata, da bosta oba precej pod drobnogledom javnosti (Vehovar zaradi zgodbic iz preteklosti še posebej) in bosta morala na OKS rešiti tudi primere Pintar, Jagodic, Križan ... Novi predsednik bo morda moral že na začetku pojesti kar nekaj kislega zelja in to brez suhih rebrc za boljši okus.

No, v ponedeljek bo jasno, kdo bo kandidiral za novega predsednika OKS, jasno pa je tudi, da se bo takrat pravi boj med kandidatoma (kandidati?) šele začel in pričakujemo lahko tudi kakšno diverzantsko akcijo ali pa kakšen udarec pod pasom. Umazanega perila sicer ne bodo metali na cesto, utegnil pa bi se pojaviti kakšen gospod z na pol oprano srajco.

Članki iz rubrike