Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Urška J. J. Rizvin
Urška J. J. Rizvin
14.11.2014 10:15:53
Deli članek:

Lorbek za predsednika

vszi

Živijo! V petek sem se sprehajala po središču Bruslja in hotela mirno povečerjati. Pa mi ni uspelo.

Čeprav so bile temperature bolj zgodnje jesenske kot zgodnje zimske, je bilo že vse v znamenju božiča. Prav ne morem verjeti, da se na severu Evrope sredi novembra sprehajajo v majicah s kratkimi rokavi ob izložbah, ki so vse okrašene z božički, jelenčki, zvezdicami ... Jblt, potrošniška družba. Pa oprostite mi za vulgarne besede, ampak res ne maram tega. Božič imam sicer rada, ko se zbere družina, in tudi kakšne malenkosti pod jelko se ne branim, ampak najraje imam, ko mi nečakinja naredi kaj po svoje.

Pred dvema dnevoma sem se zvečer sprehajala po Ljubljani, ki je, mimogrede, precej bolj prijazna kot Bruselj. S prijateljico sva sedeli na kavi ob Ljubljanici in nisem si mogla kaj, da ne bi prisluškovala pogovoru dveh starejših gospodov. Enega sem celo na videz poznala, a ne bom povedala, kdo je bil, ampak je kar pomembno ime slovenske košarke, bolj kot funkcionar kot igralec.

Beseda je tekla o ljubljanski Olimpiji in o prihodnosti kluba. Najprej sta gospoda govorila o ljubljanskem igralcu, ki sicer ni nikoli igral za Olimpijo (igral je za Slovana), trenutno pa je še pod pogodbo italijanskega Avellina. Jaka je trenutno doma in trenira na Slovanu. Skoraj ničelna možnost je, da bi zaigral za svoj nekdanji klub.

Ampak seveda pa obstaja možnost, da bi Lakovič morda zaigral za Olimpijo. Zagotovo je njegova želja, da kariero konča v domačem klubu, verjetno pa trenutno ne sme zaigrati za noben klub, ker bi mu drugače propadla pogodba iz Avellina. Toliko o Jaletu, ampak z njim se pogovor gospodov še ni končal.

Govorila sta tudi o volilni skupščini košarkarske Olimpije, ki bo junija naslednje leto. Eden od njiju je bil povsem prepričan, drugi pa 80-odstotno, da Jani Möderendorfer ne bo več predsednik kluba.

Izgubil je vso veljavo, potem ko je od Jankovića prestopil k Alenki Bratušek, hkrati pa je Zoran Janković prepričljivo ostal ljubljanski župan. Starejši od obeh gospodov je bil celo prepričan, da Möderendorfer ne bo vzdržal do konca mandata.

In še za posladek, sivolasi gospod je dodal, da bo za naslednjega predsednika košarkarske Olimpije kandidiral Radovan Lorbek. No, tale je pa močna. Nekdanji direktor ljubljanskega kluba, ki je s trenerjem Zmagom Sagadinom delil tako velike uspehe kot velike dolgove, bi bil zagotovo dovolj močna figura za Olimpijo. Ampak ...

Pa lupčka do prihodnjič.