bik, polzela Svet24.si

FOTO: Podivjan bik v Polzeli poškodoval tri ...

majerič2 Svet24.si

FOTO: Branko Majerič, kmet s Ptujskega polja, ...

ilka hamer Svet24.si

Ilka pogumno stopila pred kamere in navdušila

marcic jahta brioni Reporter.si

Jahte dobaviteljev in lobistov v zdravstvu: ...

6ba9bdb07f12d891519545f9ff1f4ccb Necenzurirano

Tako Počivalšek s proračunskim denarjem pomaga ...

metka Njena.si

Ljubezen po domače zapustili skoraj vsi znani ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Po bolečem porazu SLOVENIJE se je oglasil tudi ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
1 14.08.2017 13:11:54

Nogometaš Triglava, Luka Majcen: Slikar, ki se druži z golobi in bere poezijo!

Martin Metelko
Tokrat smo v naši rubriki Povabilo na kavo gostili nogometaša Triglava, Luka Majcna, človeka s številčnimi hobiji, željami in prigodami!

Pričakovali smo stereotipnega nogometaša, čeprav smo že zaradi njegovega videza slutili, da se v njem skriva več. Naše slutnje so se potrdile, saj smo med pogovorom v njem prepoznali povsem nekaj drugega, človeka z veliko vsebine. Nogometaš Triglava nam je o sebi veliko povedal kar doma, v svoji oazi, ki si jo visoko nad Ljubljano, zelo blizu oblakov, deli z dekletom Darjo.

603-14-majcen knjiga mm
Martin Metelko

Pri 18 letih je podpisal prvo profesionalno pogodbo in takrat je o nogometu začel resneje razmišljati kot o poklicu, kot otrok pa je imel drugačno željo. Precej drugačno. "Moja mama je s Ptuja in velikokrat smo tam obiskali babico. Vsakič, ko smo se pripeljali tja, sem videl tablo z napisom, da je Ptuj najlepše, najbolj urejeno mesto, in to več let zapored. Vsakič, ko sem to videl, sem rekel: jaz bom pa smetar in bom očistil Ljubljano, da bomo premagali Ptuj," nam je zaupal eno od anekdot iz otroštva.

603-14-majcen darja mm
Martin Metelko

'GAMER', SLIKAR, HRIBOLAZEC

V prostem času veliko igra računalniške igrice, kar sicer počne večina športnikov. "Obseden"je z x-boxom, njegovi najljubši igrici pa sta Call of Duty in Fifa: "Sem kar 'gamer'. Resno sem razmišljal, da bi imel na youtubu svoj kanal, toda to bi moral narediti, ko sem se s tem začel ukvarjati, zdaj bi bil le eden od milijonov. Sem pa zelo dober, malo je prijateljev, ki me lahko premagajo. Nisem se še prijavil na noben turnir, a ko gledam lestvice, vidim, da bi bil visoko," se je pohvalil tudi velik ljubitelj filmov Quentina Tarantina. Te dni pred spanjem z Darjo vsakič pogledata epizodo nanizanke Seinfeld, uživa pa tudi v filmih s superjunaki: "Če bi moral izbirati med Supermanom in Batmanom, bi izbral slednjega (smeh)."

Če je igranje igric za športnika zelo stereotipno, pa nas je presenetil, ko je omenil še en hobi – slikanje na platno! "Eno sliko imam obešeno doma, nekaj sem jih dal prijateljem. Najljubše tehnike nimam, barve in čopiče kupujem po navdihu in slikam, kar mi pade na pamet," nam je dejal tudi dokaj sveži hribolazec, s čimer ga je okužila njegova punca. "Na proste dni greva v hribe. Moj najvišji osvojeni vrh je Viševnik," se z dvatisočakom že lahko pohvali Luka.

CELOTEN POGOVOR Z LUKO MAJCNOM SI LAHKO PREBERETE SAMO V PONEDELJKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Galerija

Članki iz rubrike