Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.08.2024 16:21:19
Deli članek:

Anže Džumhur, zmagovalec igrice Fantasy PLT in dobitnik potovanja v Egipt, ki mu ga je podarila turistična agencija Palma

Martin Metelko

Zmagovalec prejšnje sezone spletne igrice Fantasy PLT je postal Anže Džumhur, ki je za nagrado od turistične agencije Palma prejel popotovanje v Egipt.

Sicer je največ točk v minuli sezone igrice Fantasy PLT prejel znani slovenski komentator in uradnik športnega časnika Ekipa Goran Obrez, a sam zaradi svoje povezave z Ekipo ni bil upravičen do nagrade. Nagrada za končno zmago je tako pripadla Anžetu Džumhurju, ki je v Palmini poslovalnici v Celju tudi prejel spominski ček. "Super je. Končno je bilo moje poznavanje slovenske prve lige nagrajeno," nam je o prvih občutkih povedal ob podelitvi in dodal, da od začetka njegov načrt ni bil, da bi prišel do zmage: "Ne, nikoli si nisem za cilj postavil končne zmage, vedno sem Fantasy igral le za zabavo. Bolj sem želel zmage v ligi s prijatelji, globalne zmage v Sloveniji pa nisem pričakoval."

e159e75e12ffe13e7770be24df74eb64.jpeg

Zmagovalec je imel sicer zaradi svojega poklica kar veliko prednost pred tekmeci, Džumhur namreč dela kot analitik pri nogometnemu klubu iz Celja in tako že službeno podrobno spremlja slovensko ligo: "Gotovo mi je tudi poklic pomagal, saj zaradi njega bolje poznam ligo in lahko predvidim kdo je v boljši formi. Vendar pa je bilo kljub temu prisotne kar nekaj sreče, saj moraš vseeno zadeti kdo bo na vrhu. Hkrati pa se moraš spomniti, da ekipo redno posodabljaš, kar sem letos že pozabil pa je mimo le šest krogov," se je nasmehnil. Boj za končno zmago je bil zelo napet do zadnjega kroga in le ena sama točka je Džumhurju prinesla prvo mesto med upravičenci do nagrade, je bil zaradi tega v zaključku sezone kaj nervozen? "Niti nisem bil nervozen, pa čeprav bi zmago skoraj izgubil. Vse sem jemal kot zabavo, je pa neverjetno, da je po 36 krogih odločala le ena točka."

In koliko časa je mladi analitik namenil svoji sestavi in vzdrževanju Fantasy ekipe? "Za samo izbiro sem porabljal od pet do deset minut na teden. Vendar pa mi je seveda pomagalo, da zaradi poklica podrobno spremljam številne tekme prve lige." Kot analitik tekme gleda tudi z drugačno miselnostjo kot običajen ljubitelj nogometa in je pozoren na druge stvari: "Ja, gotovo. Med tekmo sem osredotočen na druge stvari kot, če bi tekmo gledal za zabavo. Spremljam specifične faze igre in igralce, da pripravim čim boljšo analizo za svojo ekipo." Trenutno je njegovo delo zaradi rezultatske krize Celjanov bolj stresno kot običajno: "Gotovo je več pritiska, ko rezultati niso dobri. Takrat je potrebne več analize in se več pričakuje tudi od mene."

Vseeno pa Džumhur še naprej najde dovolj časa tudi za novo sezono Fantasy PLT, v kateri si predvsem želi zmage v ligi s prijatelji: "Potrudil se bom, čeprav nisem ravno dobro začel, a nikoli ne veš. Moraš imeti srečo, tudi kar nekaj znanja. Predvsem pa upam, da bom prišel do zmage v zasebni ligi, to je glavni cilj," je pogovor ob podelitvi nagrade zaključil zmagovalec Fantasy PLT sezone 2023/24. 

Martin Metelko